2011 m. balandžio 1 d., penktadienis

Įdarytos apvalios cukinijos

Atkeliavo ir antras pavasario mėnuo, dar daugiau šilumos, spalvų, žalumos atneš. Aš dovanoju jums žalumą lėkštėje, šis patiekalas irgi puikiai tinka puošti Velykų pietų stalą.

Įdarytos apvalios cukinijos
4 cukinijos
100 g. Maltos mėsos
20 g. Duonos minkštymo
Pieno duonai pamirkyti,
Kupiną šaukštą parmigiano tarkuoto sūrio
kiaušinio
Druskos, pipirų
Pusė raudono svogūno (violetinio)
4 Lydyti sūreliai


Pirmiausia nupjauname taip vadinama kepure nuo cukinijos, tada specialiu prietaiseliu aštriais kraštais,skirta išimti minkštą daržovių, vaisių dalį, arba saukšteliu, na šaukšteliu daug sunkiau tai daryti. Zodziu, išskobiame visus cukinijos vidurius, kad liktu gražus krepšelis. Keptuvėje apkepkepame smulkiai sukapotus svogūnus ir susmulkintus cukinijos vidurius, pasūdome, kepame apie penkias minutes. Iš mirkytos piene duonos, parmigiano tarkuoto sūrio, mėsos, druskos, pipirų, kiaušinio sulipdome tokius rutuliukus, kaip darėme spaghetti rolling stones. (pasakyti tiesa, tai aš cukinijas tą pačią diena dariau, cukinijos buvo mums su vyru, o makaronai dukrai, tik vaiko maltinukų nepipirinau). Mėsos rutuliukus septynias minutes apkepame aliejuje, nuolat kratydami keptuvę, kad apkeptų iš visų pusių. Svogūnus ir cukinijas paskirstome po kiekvieną cukinijų krepšelį, ant viršaus dedame na po tris / keturis rutuliukus, tada dedame vieną lydytą sūrelį ir karūnuojame visą kurinį dar keliais mėsos rutuliukais. Uždarome cukinijų (jau pilnus) krepšelius savo kepurėmis ir dedame ant kepimo skardos. Gerai aplaistome aliejumi ir kepame apie 25 minutes 180 C temperatūroje. Duokite cukinijoms keliolika minučių atvėsti ir pateikite dar šltas aplaistant šaukšteliu aliejaus, kuris liko kepimo skardoje. Man labiausiai patinka ši cukinijų forma, nes akimirksniu toks paprastas patiekalas paverčia kiekvieną pietų stalą ypatingu restoranu.

Buon appetito.

2 komentarai:

  1. those are a masterpiece! But I have never seen them selling in Prague... schade..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Yes, Jola, in spring ususally round cukinija is allways top of stuffed vegetables. Thanks, i love your stuffed pumpkin too :D

    AtsakytiPanaikinti