2011 m. balandžio 27 d., trečiadienis

Baby bagels su svogūnais, ožkos sūriu ir rūkyta nugarine


Dar vieną receptuką į finger food... svarbu visiems Jums žinoti, jog visus finger food gaminau ta pačią dieną...Tik juos publikuoju dideliu dienų atstumu. Ta, gamybos diena link vakaro ėjo, dėl to ir foto gavosi nelabai aiškios... nes mano ''saulėtos dienos šviesos'' apšvietimas akimirksniu tapo ''saulėlydžiu''... na vis dėl to, manau ir iš šių foto galima suprasti ir įsivaizduoti šių sumuštinukų skonį...


Dabar atskirai pagaminsim tešlą, iškepsim bagels duoniukus ir atskirai pagaminsim kremą, kuriuo ir tepsim duoniukus. Be abejonės, šis kremukas tai viena iš aibės galimų užtepų interpretacijų.

250 g. miltų
1 arbat. šaukštelis druskos
165 ml. šilto vandens
1 arbat. šaukštelis alyvuogių aliejaus
1 arbat. šaukšteis sausų mielių

Į dubenį su miltais įpilame vandenį, druską, aliejų ir pabarstome sausas mieles. Paliekame penkias minutes. Gerai išmaišome šaukštu, o po to pradedame mikyti tešlą. Ant darbo paviršiaus (stalo) minkome apie dešimt minučių, kol tešla nepasidaro elastinga ir vientysa. Suformavus tešlos kamuolį, dedame jį į dubenį, užklojame švariu rankšluoščiu ir paliekame ''augti'' iki dvigubo ptradinės masės padidėjimo. Apie pusantros valandos.

Tuo metu įkaitiname orkaitę iki 200 C ir padaliname tešlą į dvidešimt graikinio riešuto didumo kamuoliukus. Iš kiekvieno kamuoliuko padarome žiedą, reikia tiesiog į kamuoliuko vidurį įverti pirštą. rankas nuolat ''papudruojame'' miltais, kitais prie pirštų kabinsis tešla ir bagels'ai nebus gražūs. Užviriname vandenį puode ir metame duonos žiedus, kai pakyla ant paviršiaus, juos išimame ir dedame ant kepimo popieriumi užklotos kepimo skardos, kurį keliauja į orkaitę. Patepame visus bagels suplaktu kiaušiniu ir pabarstome sezamo sėklomis, aguonų sėklomis, aš dar ir juodųjų svogūnų sėklų turėjau. Orkaitėje kepame dešimt minučių, turi būti gražiai apkepę. Kai atvės, juos perpjausim per pusę HORIZONTALIAI ir į vidų užtepsime štai ką:

sumaišome:
1 raudoną svogūną-smulkiai sukapotą
1 alyvuogių aliejaus arbatinį šaukštelį
125 g. kreminio, minkšto ožkos sūrio
100 g. labai smulkiai supjaustytos rūkytos nugarinės

visus ingridientus gerai sumaišome ir gražiai užtepame ant kiekvieno bagel apatinės puselės, tada uždarome kepure ir štai... serviruojame kambario temperatūros. Labai skanu su baltu vynu, arba prosecco, kam patinka burbuliukai.

Buon appetito amici miei


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą