2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Risotto su ašparagais

Ašparagų metas prasidėjo ir į mano virtuvę atnešė dar daugiau žalumos. Traškančių ašparagų risotto... Tai vienas patiekalas, kuriuo ir pasmaguriauji ir pavalgai ir kalorijų nepadaugini. Nes pavasarį visi nori atsikratyti viršvorio, nereikalingų riebaliukų, kuriais šildėsi visą žiemą, todėl ir meniu turi būti specialus, kad bikini bandymai neatneštų neigiamų emocijų. Valgysim daugiau daržovių ir neriebios mėsos. Nors ir apskritai mano receptuose nieko labai riebaus nesutiksite, nebent besciamella padažo...

keturiems

dvi stiklinės ryžių arborio, ryžiai risotto gaminti
vienas kg. šviežių ašparagų
vienas nedidelis svogūnas
pusantro litro daržovių sultinio
aliejus extravergine
sviestas du valg. šaukštai
druska, pipirai

Į didelę keptuvę įpilti aliejaus ir vieną šaukštą sviesto ir dėti su blenderiu sukapotą svogūną, kad būtų košė tokia, ir ją apkepinti.
Tada įpilti ryžius ir juos apkepinti, leisti ryžiams įgerti aliejaus ir pasidaryti permatomais. Tada po du samčius pilti daržovių sultinį. Pasūdyti. Ašparagus virti dvidešimt minučių, mesti į verdantį vandenį, pasūdytą, ašparagai turi būti surišti ir jų viršūnės, maždaug šeši centimetrai turi iškilti iš vandens, neturi virti kartu su kotais. Kai risotto bus beveik paruoštas, na al dente, nupjauname viršūnes ir paliekame šalia. Kotus supjaustome mažais gabaliukais ir sumalame blenderyje. Tą košę sumaišome su ryžiais. Dar patroškiname kelias minutes ir įmaišus likusį šaukštą sviesto, gerai išmaišome ir, išjungus ugnį, paliekame pastovėti. Tuo metu supjaustome viršūnes ašparagų ir jas įmaišome į karštą risotto. Viršūnės yra labai minkštos bet turi likti truputėlį traškios.

Buon appetito

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą