2011 m. balandžio 27 d., trečiadienis

sūrūs pasta choux kamuoliukai

DIEVINU PASTA CHOUX

pasta choux 500 g.

35 kamuoliukų gamybai

110 g. prasiejotų miltų
175 ml. vandens
75 g. sviesto
3 kiaušiniai
1/2 arbatinio šaukštelio druskos

Imame puodą ir užverdame jame vandenį 175 ml., sviestą ir druską. Na sviestas ištirpsta ir vanduo pradeda užvirti, mes išjungiame ugnį ir vienu kartu supilame visus miltus. Labai gerai išmaišome, kol nepasidaro gražus tešlos kamuolis, kuris nebelips prie puodo sienų. Pamaišome apie minutę. Tada į puodą įdaužome o vieną kiaušinį, čia nereikia skubėti ir įmušti sekančio kiauįšinio ankščiau už tai, kad labai gerai įsigėrė prieš tai einantis. Visą laiką maišome mediniu šaukštu. Kai įmaišysime visus kiaušinius ir tešla taps skystesnė, ja perkeliame į kulinarinę rankovę. Ant kepimo popieriumi užklotų skardų suformuojame trisdešimt penkis kamuoliukus.  Dedame į įkaitintą 180 C orkaitę ir kepame, kol kamuoliukai nepadidės, neapskrus ir bus sausi viduje apie 35 minutes. Jeigu gaminate pirmą kartą ir abejojate kamuoliukų būsena, paragaukite vieną, jis turi būti sausas viduje. Atvėsiname ant metalinių grotelių.


įdaras
du šimtai gramų rūkytos lašišos
keturi valgomieji šaukštai maskarpone sūrio
vienas valgomasis šaukštas kreminio ožkos sūrio

Lašišą sukapojame kuo smulkiausiai, galima ir su mikseriu musą padaryti, tada sumaišome su sūriais, jei patinka labiau švelnus skonis, pridedame dar šaukštą mascarpone sūrio.
Nuo kamuoliukų nupjaustome kepures, na maždaug ketvirtą dalį.  Gerai išmaišytu kremu, su kavos šaukštelio pagalba įdarome eklerus.

Buon appetito

1 komentaras: