2011 m. balandžio 15 d., penktadienis

Parmigiano sūrio sausainiukai su saldžiais pomidorais

Dar vienas finger food mano sąraše. Šis užkandis yra nuostabus, šie trapūs parmigiano sūrio sausainiukai yra pavojingi kaip bulvių traškučiai, nes vienas paskui kitą keliauja burnon... Vasara, smagu daryti finger food party, kas šeimininkei leidžia pagaminti daugelį patiekalų vieną, ar net kelias dienas prieš ir vakarėlio metu mėgautis kompanija ir būti žvaliai, o leisti svečiams vaišintis patiems. O dar kokia smagi idėja yra suplanuoti bendra meniu, na jei daug dalyvių ir kiekvienam pagaminti po vieną ar du patiekalus ir padaryti tokias suneštines. Tai ko reikia tai nedidelių lėkštučių, daug servetėlių ir taurių gėrimams... nes valgysime pirštais...

parmigiano tešlai
maždaug keturiasdešimt sausainių gaminti
60 g. prasiejotų miltų
45 g. šalto sviesto
60 g. parmigiano sūrio tarkuoto
druskos, pipirų
3,5 cm diametro sausainių  formelės

Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Sumaišyti produktus mikseryje arba rankomis, kad gautųsi kamuoliukas. Iškočioti tešlą ir išspausti sausainiukus. Juos perkelti ant kepimo popieriumi apklotos skardos ir palaikyti šaldytuve apie pusvalandį, tada kepti iki parudėjimo, apie aštuonias minutes. Atvėsinti.

Papuošimui
15 pomidoriukų
2 aliejaus valg. šaukštų
1/2 valgomojo šaukšto medaus
druskos

Į įkaitintą orkaitę 200 C ant kepimo popieriumi apklotos skardos sudėti supjaustytus griežinėliais pomidorus. Sumaišyti aliejų, medų ir druską. Šiuo mišinių patepti kiekvieną pomidoro griežinėlį ir kepti apie dvidešimt minučių.

Po to po vieną ar du gabalėlius sudėti ant parmezaninių sausainiukų... Viskas.

Labai skanu, toks įdomus prieskonis ir pipirai ir sūrumas ir saldumas... BANDYKYTE, o dar aš į parmezano tešlą įmaišiau sukapotą rozmariną, suteikia dar geresnį aromatą.

Buon appetito


2 komentarai: