2011 m. balandžio 15 d., penktadienis

VIRTAS PIENAS

Šiaip šis receptas tai paprasčiausias naminis virtas kondensuotas pienas. Bet kaip jau milijoną kartų sakiau, man labai svarbu gaminti namuose, nepirkti maisto indeliuose su konservantais ir svisokiais skonio stabilizatoriais. Taip mane tėveliai išauklėjo, taip jau ir bus. Ši naminė pieno karamelė, tai panaši į irisą arba tą skaniąją karamelę, kuri slypi twix sokoladuke... Mano dukra labai mėgsta šokoladą ir nutella, bet negaliu jų duoti, nes šokoladas yra pakankamai didelis alergenas, todėl turėjau sumąstyti kitokį skanėstą blyneliams gardinti, arba tepti ant sausainių. Šis desertas patiko visiems, todėl labai rekomenduoju, ką dar norėjau pridėti, tai argentinietiškas tradicinis desertas "pieno skanėstas", kurį gamina visi argentinos gyventojai, gal, kaip mes gaminame tinginius :D.

reikia
1 l.  riebaus pieno
300 g. cukraus
žiupsnelis geriamosios sodos miltelių

kaitinti pieną su cukrumi, kai užvirs įberti žiupsnelį sodos ir išmaišyti, turėkite didelį puodą, nes beveik visą virimo laiką kils pūtos. Išmaiyti ir ant lėtos ugnies virti dvi valandas. TAIP DVI VALANDAS. Po valandos matysite kaip keičiasi spalva pieno, jis tampa rudesnis. Aš bijojau, kad neprisviltų, todėl kai tik pamačiau, jog masė tirštėja, tokia košės konsistencija gaunasi, išjungiau ir perpyliau į hermetiškai užsidarantį idelį. Maišiau kartais, bet stipriai digno nekrapščiau, kad nesusidarytų gumuliukų. Kai atvėso mano kremas pasidarė tirštas ir tepus. Bet antrą kartą virsiu dar ilgiau, nes noriu gauti tokios tirštos karamelės. Šiaip yra lengva, nes nieko nereikia daryti, tik stebėti, kad neišbėgtų, skaitote ramiausiai netoli viryklės ir viskas.

LABAI SKANUUUUUU

Buon appetito


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą