2011 m. kovo 13 d., sekmadienis

Gnocchi di spinaci gratinati


Gnocchi di spinaci gratinati
Gnocchi iš špinatų ir ricotta itališkos varškės
500 g.  Špinatų
300 g. Ricotta
2 kiaušiniai ir 2 tryniai
100 g. Miltų
100 g. Tarkuoto parmigiano sūrio
Žiupsnelis tarkuoto muskatinio riešuto, druska ir pipirai.
Kepimui orkaitėje
60g. Tarkuoto parmigiano sūrio
50 g. Ištirpinto sviesto
Gerai išplautus špinatus apvirti, nusemti, nugręžti LABAI GERAI vandenį ir smulkiai supjaustyti. Leiskite nuvarvėti ricotta vandeniui ir sumaišykite su miltais, špinatais, druska pipirais, ir įmaišykite po vieną kiaušinį ir trynius. Paskutiniausiais įmaišykite parmigiano sūrį (100 g.) ir muskatinį riešutą. Gerai išminkykite. Po to padarykite daug nedidelių ilgų dešrelių. Supjaustykite į norimo dydžio gabaliukus - gnocchi. Gnocchi meskite į verdantį pasūdytą vandenį, virkite kelias minutes. Kai išvirs gnocchi pakils į paviršių, nuimkite  juos.Į kepimo indą, skardą, kaip ir lasagne kepti, įpilkite nedaug ištirpinto sviesto, tada dėkite visus gnocchi ir pašlakstykite likusiu ištirpintu sviestu, pabarstykite parmigiano sūriu  ir kepkite 200  C° apie 15 minučių.  Pateikite dar karštus gnocchi. Pamatysite, kaip jie tirps burnoje, o jų švelnus skonis užkariaus ir mažiukų ir didelių širdis, juk ne visi mėgsta valgyti sveikai gamintas daržoves, bet taip skaniai jas užmaskavus...
Buon appetito.

5 komentarai:

  1. Vika, a skolko primerno varit spinat?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ja uze prigotovila i sjela:)) Ochen vkusno, tolko mne by hotelos kakogo-nibud sousa;) S chem ty ih podojosh? A to ja uze so smetankoj ochen daze vkusnenko sjela:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Shpinat variat minut 7 mozhno i menshe, ja ego dazhe ne variu a tushu. V etom recepte sppinat glavnoje ochen ochen ochen horosho otzhat, potomuchto, esli ti zametila prihoditsia dobavliat muki chtob testo ne liplo.
    So smetankoj na litovskij maner tozhe mozhno, mozhno s sousikom iz sira gorgonzola. Sous sdelat prosto : beresh moloka 100 ml. sira kakih 100 g. i na medlennom ogne v moloke plvish sir, meshaesh i podlivajesh v gnocchi. No gorgonzola on s plesenju, ja nepomniu ili liubish ti plesen kushat :D Edita,molodec, priamo tebe skoro k obeschianoj kapucinnice escio priz za aktivnost slat pridetsia. MOlodec, gotov, skazi kakoj u tebia liubimij produkt ja tebe pridumaju recept.
    bacio

    AtsakytiPanaikinti
  4. Da ja v principe vsio liubliu krome moloka:))))Ty mne vot kagda-to pisala pro recept s baklazanami v duhovke, govorila ochen vkusno, tak chto zdiom:)Kstati, ty mne togda kak napisala recept pesto, tak ja narostila letom bazilika i delala, oooochen vkusno poluchalos, objedenie, s kedrovymi oreshkami ....mmmmmm, palchiki oblizesh,liuks. Kstati, moja Brita skoro budet kotikov imet:)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Da... pesto alla Genovese ato sila prirodi, ja ego obiazatelno opublikuju, i krome nego moj liubimij pesto rosso... raz poprobujesh srazu podsiadesh

    AtsakytiPanaikinti