2011 m. kovo 12 d., šeštadienis

Fusilli su dešra ir radicchio


300 g.  Žalios dešros
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
2 radicchio galvos
Pusė stiklinės raudono vyno tipo Primitivo di Manduria, Chianti.
Aliejus, druska, pipirai, cukraus žiupsnelis.
Makaronai FUSILLI, kiekvienam asmeniui skaičiuokite stiklinę sausų makaronų.

Pirmiausia, smulkiai sukapokite nuluptus svogūną ir česnaką. Į keptuvę, aukštais kraštais įpilkite nedaug aliejaus ir įkaitinkite. Apkepinkite svogūną ir česnakus. Įpilkite raudoną vyną ir troškinkite. Tuo metu supjaustykite dešrą, jei norite galite nulupti „odą“, gausis tiesiog faršo gabaliukai. Dėkite viską į keptuvę ir troškinkite, tuo metu supjaustykite radicchio ir pridėkite prie troškinamų produktų. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie penkias minutes. Kai radicchio suminkštės ir bus patogiau viską išmaišyti pasūdykite, jei radicchio labai labai kartus (paragaukyte) įberkite žiupsnelį cukraus, išmaišykite ir leiskite dar troškintis apie 15 minučių. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus labai „al dente“, rekštų kietai. Pvz. Jeigu parašyta virti 9 minutes, virkyte 7 minutes. Tada meskite makaronus į kiaurasamtį ir, vandeniui nuvarvėjus, perkelkite makaronus į keptuvę su jau pagamintu padažu. Išmaišykite ir vėl troškinkite viską ant mažos ugnies. Kai makaronai bus pagaminti, bet ne pervirti, galite pateikti. Šis pirmas patiekalas gali patarnauti ir kaip vienintelis patiekalas, gal po jo suvalgant tik salotas, arba lengvą daržovių patiekalą.
Buon appetito.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą