2011 m. kovo 11 d., penktadienis

Pan brioche arba tiesiog "bulka"

Ši duona ideali pusryčiams su uogiene, nutella, medumi ... su jūsų mėgstamiausiais priedais. Vakare prie arbatos arba šilto pieno stiklinės. Man labai patiko Giovani Gandino receptas ir štai jį išbandiau. Skonis tai tokios tikros senelės "bulkos", tokios autentiškos, krosnyje keptos. Dar šiltą duoną patepkite sviestu... ir suvalgykite be jokių kitų priedų.
aš dariau dvi kasytes ir gavosi gana didelės, kas gyvena vienas, siūlau daryti arba piusę porcijos arba greitai dovanoti mieliems žmonėms.

1 kg. miltų aukščiausios rūšies
100 g. cukraus
100 g. pieno
400 g. kiaušinių maždaug šeši kiaušiniai
50 g. sviesto 
40 g. mielių
alyvuogių extravergine aliejaus
sezamo sėklų
svogūnų sėklų arba aguonų sėklų
druskos žiupsnelis

Miltus sumaišykite su cukrumi. Šiltame piene ištirpinkite mieles ir įpilkite į miltus. Pridėkite kiaušinius, druską, sviestą ir minkykite kol nepasidarys elastinga graži tešla. Palikite tešlos kamuolį ilsėtis 15 minučių.
Padalinkyte tešlą į keturias dalis ir susukite dvi kasytes, arba geriau jas vadinti spiralėmis. Padėkite kiekvieną kasytę ant atskiros skardos ir patepkite aliejumi, pabarstykite sezamo sėklomis ir aguonų  sėklomis. Uždenkite švariu rankšluoščiu ir palikite šiltoje vietoje "augti". Viskas priklausys nuo temperatūros, kai kasytės padvigubės jas galėsite kepti. 180 ° C temperatūroje.

Buon appetito.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą