2011 m. vasario 18 d., penktadienis

Saldžiųjų paprikų flanas su pecorino sūrio traškučiais.

Itališkoji "geroji" vakarienė turėtų susidėti mažiausiai iš šešių patiekalų serviravimo: aperitivo (it. aperityvas), t.y. nestiprus alkoholinis gėrimas ir kažkoks sausas akomponimentas, arba alyvuogės, maži sumuštinukai, antipasto (it. užkandis), primo (it. pirmas patiekalas), dažniausiai makaronai arba ryžiai, secondo (it. antras patiekalas) žuvis arba mėsa, arba sudėtingas daržovių patiekalas, contorno (it. garnyras), nuolat daromas iš žalių ar gamintų daržovių ir dolce (it. desertas) arba pateikiami tiesiog sezoniniai vaisiai arba šerbetas ir kava espresso.
Labai mėgstu užkandžius ir dažniausiai savo šeimynai vakarienei gaminu būtent įvairius užkandžius ir antrą patiekalą su garnyru. Šis paprikų flan buvo mano meilė iš pirmo kasnio. Patinka jo švelnus skonis, pudingo lengvumo konsistencija, pecorino sūrio poskonis... Išbandykite, tikrai patiks.

Saldžiųjų paprikų flan su pecorino sūrio traškučiais

2  raudonos paprikos
1  geltona paprika
2 kiaušiniai
170 ml šviežios riebios grietinėlės
40 g pecorino tarkuoto sūrio falnui ir  50 g pecorino tarkuoto sūrio traškučių gamybai.
Sviesto formelių patepimui
druskos žiupsnelio
Aliuminio vienkartinių formelių kepimui.

Gerai išplautas paprikas nuvalykite rankšluoščiu kad neliktų vandens lašų ir dėkite ant skardos į orkaitę įkaitintą 200 C. Po 20 minučių atsargiai apverskite ant kito šono ir dar kepkite apie 30 min. Paprikos turi suminkštėti, pajuosti, apskrusti.  Tuo metu, kol paprikos laikomos orkaitėje suplakite kiausinius su grietinėle ir 40 g. Pecorino tarkuoto sūrio.     Kai paprikos truputėlį atvės, nuimkite odeles, po šios kepimo savo sultyse operacijos jos labai legvai nusilups, išvalykite papriką nuo sėklų, koto. Supjaustykite gabalėliais ir įdėkite į grietinėlės, kiaušinio ir sūrio mišinį ir  maišytuvo (blender) pagalba susmulkinkite, pasūdykite, turint omeny, kad pecorino sūris jau duoda sūrumo. Turi gautis vidutinio skystumo kremas.  Formeles kepimui sutepkite sviestu. Įpilkite flan. Formeles dėkite į skardą su vandeniu. Kepsite vandens vonioje (bain-marie). Formeles turite panardinti į vandenį, kuris turi dengti vieną trečiąją formelės dalį. Ši procedūra reikalinga, tam kad kepant flan neišdžiūtų.  Kepkite orkaitėje apie 30 minučių 180 C temperatūroje. Patikrinkite medinio dantų krapštuko pagalba. Jeigu išėmus prie jo nėra prilipęs flan, reiškia, kad patiekalas paruoštas. Atvėsinkite flan ir palikite savo formelėje iki pat serviravimo momento, nes apvertus karštą jis tiesiog praras formą.  Ant kepimo popieriaus suberkite šešis kalniukus iš tarkuoto sūrio. Priplokite ir dėkite į karštą orkaitę. Laukite kul išsilydis, tada atvėsinkite ir atsargiai atlipinkite nuo kepimo popieriaus. Duokite atvėsti ir sustingti. Šie traškučiai bus flan papuošimui.  Prieš pateikiant flan, jis apverčiamas ant lėkštutės ir papuošiamas, įsmeigiant į jį pecorino sūrio traškutį.
Buon appetito

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą