2011 m. vasario 14 d., pirmadienis

Lazanijos su moliūgu ir vištienos juostelėmis

Šis receptas man gimė anksti ryte, nes reikėjo galvoti dienos meniu, o šaldytuve ilsėjosi dar pusė moliūgo. Daržoves mėgstu kuo greičiausiai sunauduoti ne tik dėl to, kad jas dievinu, bet kad kol yra šviežios svarbiausi jose esantys elementai ir vitaminai patarnautų mano šeimos organizmų gėrovei. Kadangi prisiminiau turinti nuostabiųjų lasagne „lazanijoms“ gaminti skirtus lakštus ir dar turėjau vištos krutinėlę... Taigi, pristatau vasario  14, ooo St. Valentino pietums skirtas lazanijas.
Lazanijų įdarui reikės
1 Žalios vištos krutinėlės pusės
400 g. moliūgo
1 svogūno pusės
1 česnakų skiltelės
5 valg. šaukštų miltų
alyvuogių aliejaus kepimui
sauso malto imbiero prieskonio žiupsnelį
curry prieskonio žiupsnelį
druskos, pipirų
parmigiano sūrio pabarstymui
Salsa Besciamella
100 g. sviesto
100 g. miltų
1 l. Pieno
Muskatino riešuto truputėlis, druskos žiupsnelis
Šioms lazanijoms naudojau sausus lakštus.
Vištos krūtinėlę supjaustykite plonomis juostelėmis ir sumaišykite su miltais ir truputuku druskos. Keptuvėje aukštais kraštais įkaitinkite aliejų. Kai gerai įkais paskrudinkite jame vištieną ir susmulkintus svogūną ir česnaką. Gerai maišykite. Moliūgą supjaustykite nedidokais kubeliais, arba kaip gaunasi, svarbu , kad gabaliukai nebūtų nei maži nei dideli. Berkite į keptuvę. Sumaišykite su vištiena, pridėkite prieskonius ir druskos. Troškinkite įpilant pusę stiklinės vandens apie dešimt minučių. Išjunkite ugnį ir palikite šį mišinį pastovėti. Tuo metu paruoškite besciamella sousą. Puode ištirpinkite sviestą ir įpilkite prasietus miltus. Gerai iįmaišykite, leiskite miltams įgauti rudoką atspalvį. Įpilkite stiklinę pieno ir gerai iįmaišykite ant silpnos ugnies, maišykite rankiniu plakikliu. Kai gerai išmaišysite ir pienas pradės tirštėti-pilkite dar stiklinę pieno, ir vėl ta pati procedūra. Svarbu, kad sousas būtų vidutiniškai tirštas ir be miltų gumuliukų. Jei matysite, kad per daug sutirštėjo, pilkite dar papildomo pieno. Pasūdykite, įberkite truputuką malto muskatinio riešuto.
Dabar paimkite skardą, kurioje kepsite lazanijas ir ant dugno pilkite nedidelį kiekį souso besciamella. Tada išdeliokite sausus lazanijos lakštus, ant jų vėl nedaug besciamella souso, truputėlį parmigiano tarkuoto, tada vištienos su moliūgais dosnų sluoksnį ir vėl lakštus. Dažniausiai gaunasi padaryti du įdaro sluoksnius ir tris lakštų. Paskutinis sluoksnis turi būti lakštai aplieti besciamella. Lakštus reikia apipilti sousu o ne patepti. Prisiminkite, kad lazanijos turi mirkyti souse beschiamella, kepant orkaitėje lakštai įgers labai daug skysčio, tad jeigu jo truks ir lakštai bus sausi, neiškepę. Čia siūlau kaip lazanijų kepimo pagrindinę taisyklė įsiminti. Paskutinį sluoksnį  gerai pabarstykite tarkuotu parmezanu ir dėkite skardą į įkaitintą 180 C orkaitę ir kepkite apie  30-40 min. Kelis kartus patikrinkite  ar nedžiūsta. Leiskite lazanijoms pastovėti apie 10 minučių, tada supjaustykite ir pateikite ant stalo.
Buon appetito.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą