2012 m. gegužės 13 d., sekmadienis

RISOTTO SU JŪROS GERYBĖMIS



1 kg. įvairių jūros gerybių (krevetės, langustinai, kalmarai, nedidelės sepijos)
1 kg. šviežių midijų
500 g. moliuskų vongole
500 g. ryžių Carnaroli
alyvyogių aliejaus extravergine
1/2 stiklinės baltojo sauso vyno
česnakų skiltelė
kelios saujos pomidoriukų pachino arba ciliegino
druskos, čili pipiriukų, kapotų petražolių
vieno svogūno, morkos, salierų koto.

Išvalykite jūros gerybes. Supjaustykite kalmarus, sepijas, krevėčių ir langustinų galvas nuplėškite, nuimkite kiautus. 
Nuvalytas daržoves supjaustykite ir apkepinkite puode. dėkite krevečių ir langustinų kiautus bei galvas, užpilkyte pusantro litro vandens ir virkite apie valandą. Filtruokite. Tai bus mūsų žuvies sultinys. 

kitame puode kaitinkite moliuskus, kai atsivers jų kriauklės, moliuskus išimkite, o gautą skystį filtruokite. 

Keptuvėje aukštais kraštais įkaitinkite nedaug aliejaus, išspauskite česnaką, supjaustykite čili pipiriuką, arba kelis džiovintus ir apkepinkite, įdėkite ir ankščiau išvalytas jūros gerybes bei pomidoriukus. Apkepinkite, įdėkite ryžius ir maišydami apkepinkite juos, kol neįgers visą aliejų. Tada  įpilkyte vyną ir leiskite išgaruoti. Įpilkyte samtį žuvies sultinio ir samtį moliuskų filtruoto skysčio. Ir maišykite, kai tik ryžiai įgers skystį, įpilkyte dar kelis samčius. Taip iki tol, kol ryžiai nebus pagaminti. Galiausiai, įberkite šviežiai sukapotas petražoles ir gerai išmaišykite, paragaukite risotto, jeigu reikia pasūdykite. Įmaišykite moliuskus ir serviruokite. 

Buon appetito da Viktorija Mele







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą