2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

Cukinijų parmigiana light


Kas geriau už pavasariu kvepiančias dienas, ir kas geriau už pavasarines daržoves ant mūsų stalo. 
Patiekalą, kurį noriu pateikti jūsų dėmesiui šiandien, paruošti yra labai paprasta. Ir gardinti galima pagal savo skonį. 

man prireikė vieno su puse kg. cikinijų, na aš labai didelę skardą pripildyti turėjau. 
tarkuotų džiūvėsių 
alyvuogių aliejaus
druskos
tarkuoto parmigiano sūrio
virto kumpio, labai plonai papjaustyto
mozzarella sūrio
vandens

Visas procesas yra labai elementarus. Paimkite skardą, kurioje gaminsite apkepą. 
Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją 180 C. Cukinijas supjaustykite pagal ilgį, aš tai su tokia nuostabią tarka darau, kurios pagalba yra labai paprasta vieno storumo gabaliukus gauti. Mozzarella sūrį arba supjaustykite kubeliais, arba rankomis tiesiog suplėšykite, tą patį su plonai supjaustytu kumpiu (draugai vegetarai gali puikiai ir be kumpio). Taigi į suteptą aliejumi skardą klojame cukinijas, tada jas visas sutepame aliejumi ir pabarstome druska, džiūvėsiais, parmigiano sūriu, dedame mozzarella gabaliukų, kumpio. Ir vėl tokį pat sluoksnį pakartojate. Aliejus, druska, džiūvėsiai, parmigiano, mozzarella, kumpis. Sluoksnių kiekis priklauso nuo turimų produktų kiekio ir skardos aukščio. Paskutinį sluoksnį pabarstykite tarkuotu parmigiano sūriu. Į skardą įpilkyte nedaug vandens, apie vieną cm. Ir kepkite apie keturiasdešimt minučių, vėl gi, priklauso nuo apkepo aukščio, kuo ma-iau sluoksnių padarėte, tuo mažiau laiko reikės, kad iškeptų. Pirmą pusvalandį kepkite padengus aliuminio folija, po to ją nuimkite ir kepkite likusį laiką be folijos. 

Buon appetito da Viktorija Mele 

PS šioje foto pavaizduotam apkepui naudojau bresaola kumpį, bet asmeniškai skaniau su virtu kumpiu. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą