2012 m. gegužės 26 d., šeštadienis

mini vaniliniai morengiukai karštiems vakarams pasaldinti



Kaip pamiršau ant foto užrašyti svetainės adresą ir pavadinimą nebeprisimenu, bet jau taisyti visai nenoriu, šimis dienomis yra tiek tiek tiek darbų, mokslų, karščio, veiklos su dukra... Kad galėčiau ir užmigdi šią akimirką prie kompiuterio. Bet morengiukai tai yra laaaaaaaaaabai skanūs. Esu gaminusi pagal skirtingus receptus, skirtingos būna cukraus ir baltymų proporcijos, bet šią (jeigu jau publikuoju) reiškias GARANTUOJU :D 

Turėjau nedaug baltymo kiaušinio, ir ką gi, macarons? neeeee... paprasti morengiukai. Tokių mini prikepsite, o serviruoti galėsite su mėgstamu kremuku, su ledais, arba kaip papuošimą tortui, čia jau skonio reikalas. 

dviejų kambario temperatūros baltymų
125 g smulkaus baltojo cukraus
vanilės ankštis 

baltymus išplakti iki pūtų konsistencijos, tada įdėti po šaukštą cukraus ir toliau plakti, kol cukrus nepasibaigs o morengų masė nepasidarys blizganti. pridėti  vanilės sėiklas iš per pusę perpjautos vanilės ankšties nugriebtas peiliu. jeigu įsižiūrėsite pirmojoje foto matosi ant morengo juodi taškeliai tai sėklos vanilės, o ne foto kameros defektai :D 
Taigi su konditerio kišenės pagalba, arba tiesiog šaukštelių, ant nuklotos kepimo popieriumi skardos išspauskite morengiukus, ne didesnius už penkių litų monetas. 
Įdėkite kepti į šiltą orkaitę 120 С temperatūros ir kepkite morengiukus apie valandą. Morengai turi džiūti o ne kepti, turi išlikti balti ir gražūs. Kai išimsite iš orkaitės palikite atvėsti, tada morengai gerai atšoks nuo skardos. 



Buon appetito da Viktorija Mele

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą