2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Įdaryti artišokai


Asmeniškai aš artišokus mėgstu bet kokioje interpretacijoje. Šitie yra ypač gardūs.
mums reikės artišokų, nuimkite išorinius kietus lapus ir nupjaukite viršūnę.
Išplaukite artišokus rugščiame vandenyje t.y. su išspausta citrina. Tada sudėkite juos į skardą, kuri turi būti būtent tokio dydžio, kad patalpintų artišokus, kad juos reikėtų įspausti, sakykim. Turi būti vienas prie kito prispausti. Į skardą įpilkite daržovių sultinio ir trupučiuką aliejaus. Inde suplakite kelis kiaušinius, saują tarkuoto parmidžiano sūrio, arba pecorino, jei patinka, aliejaus kelis šaukštus, ta mase reikia užpilti artišokus taip, kad masė pateiktų tarp lapelių. Pabarstykite tarkuotais džiuvėsiais ir kepkite orkaitėje 180 С apie keturiasdešimt minučių.

Buon appetito da Viktorija Mele 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą