2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Štrudelis su artišokais ir cukinijomis



Visi mes iš esmės mylime staigmenas, kas gali būti geriau už kokios nors dėžutės gavimą, kiek emocijų, tarsi eini į aklą pasimatymą... kas gi slepiasi dėžutėje. Vaikai myli kinder surprise, nes vėlgi azartas, atidarome ir greitai prie staigmenos, net šokolado valgymas laukia savo eilės, kadangi jau buvo žinoma ir koks tas šokoladas ir kad jis tikrai bus, o dėl staigmenos yra vilčių iki paskutiniųjų. Kadangi dauguma mūsų mėgsta staigmenas, jų galima atrasti ir virtuvėje. Man labai patinka valgyti "įdarą" įvyniotą į sluoksniuotos tešlos, trupininės tešlos, mielinės tešlos ir kitų tešlų patalus. Jeigu gamino kažkas kitas ir nežinai koks įdaras laukia, kiek emocijų... Na čia žmonėms, kurie mėgsta atrasti naują, kas nebijo paragauti skirtingų patiekalų. taigi rudenį siūlau pasigaminti puikų štrudelį su artišokais ir cukinijomis. Jeigu gaminame su jau paruošta sluoksniuota tešla, tai dar šį stebuklą galime pavadinti greitu maistu. 

mums reikės 
250 g. sluoksniuotos tešlos 
4 artišokai
2 cukinijos
200 g. ricotta varškės, tik būtinai itališkos varškės, neturi turėti rūgštoko skonio, koks yra būdingas, lietuviškoms varškėms
4 aliejaus extravergine šaukštai
2 česnako skiltelės
pusė litro vandens arba daržovių sultinio
1 šaukštas sezamo sėklų
muskatinio riešuto, druskos, pipirų, čiobrelių

Išplauname cukinijas ir nupjaustome galus. Išvalome artišokus, nuimame išorinius lapus, nupjauname viršūnę, perpjauname per pusę ir išimame "barzdą". Dedame į dubenį  su vandeniu ir pusės citrinos sultimis (čia kad artišokai nepajuostų). Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname česnakus, jų nepjaustome, o tiesiog prispaudžiame peiliu ant pjaustymo lentos. Tuo metu supjaustome artišokus ir cukinijas. Metame į keptuvę su česnakais ir aliejumi ir apkepame kelias minutes. Po to įpilame stiklinę arba dvi vandens, arba sultinio. Pasūdome, dedame pipirų, patarkuojame truputėlį muskatinio riešuto ir troškiname, kol neišgaruos skystis ir daržovės nepasidarys minkštos. Atvėsinkite daržoves ir įmaišykite ricotta varškę. Išvyniokite sluoksniuotą tešlą ir į vidurį sudėkite daržovių ir varškės įdarą, uždenkite tešlos kraštais. Padėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos, patepkite aliejumi ir pabarstykite sezamo sėklomis. Prieš dedant į orkaitę padarykite skersus įpjovimus ant štrudelio. Kepkite 190 С temperatūroje apie 25 minutes. Valgykite šiltą arba šaltą... labai skanu.

Buon appetito da Viktorija Mele

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą