2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos šulinėliai su grybais


Kaip gera... jau atėjo gruodis ir reikia jau švesti tą Kalėdinę nuotaiką jau dabar, nuo pat mėnesio pradžios, nes jis taip greitai pralėks, ir liks tik nenoras vėl pakuoti papuošimus ir eglę, į didelius maišus, ir laukti kitų metų. Kadangi artėja šventės, ir toks netikėtas, bet labai geras būdas priimti svečius yra vakarienė "ant kojų", na furšetas, reikia daugiau užkandžių išmėginti ir pasiūlyti. 

Bet galvoje sukasi visai kitokios mintys nei apie užkandžius. 
Norėjau parašyti apie tai, kaip mes turime vienas kitą palaikyti. Tikėti vienas kitu. Tikėti jaunų draugų projektais, tikėti pagyvenusiu draugų patirtimi. Aš labai noriu investuoti į draugus, nors turiu nuostabia kirpeja Irina is Lejyklos Melinoji kirpyklos, na šis salonas, manau kokybės klausimu yra geriausias Vilniuje, nekalbu tik apie kirpėjas, kosmetologė, pedikiuras, manikiuras, ten visos yra labai geros profesionoalės, bet kitą kartą, kai būsiu Vilniuje būtinai eisiu į Simona Lux pas mano vaikystės draugą Olegą, kuris pradėjo šiais metais kirpti ir yra įsimylėjęs savo darbą, del šio darbo atsikelia anksti arba apskritai nemiega. Ir jau turi savo nuolatinių klientų, kuriais džiaugiasi ir kuriuos labai brangina. Mano druagė Lina geriausiai žino visas Vilniaus mados vieteles, kur jauni ir kūrybingi ir sukneles siūva ir batus konstruoja. Dar tokią suknelę sugalvojau vasarai... ir pas ką ją užsakysiu? Pas mokyklos draugę Anna Michniovienę, nes ji pasakiškai mezga. Interjero klausimais kreipčiausi į savo sesę, nes ji turi kažkokį nepaprasta grožio jausmą, daug bižiuterijos auskariukų ,sau ir dovanoti, pirkau pas mano mokyklos draugo žmoną Svetlana, Lana style, jai galima aiškiai papasakoti, arba parodyti foto ir ji sugebės sukurti, tai ko norite. O kai turėsiu noro fotografuotis  tai žinau, kad prašysiu Justinos Cha, čia Linos sesuo, vat tokie sukti ryšiai. Dar šį sąrašą galiu tęsti ir būtinai pratęsiu, nes yra labai malonu dirbti ir mokėti saviems, klausti savų žmonių, patikėti jais, palaikyti. Aš Italijoje turiu du kirpėjus, mėsininką, vaistininkę, gėlininkę, pieno produktų gamintojus, kur einu tik ir tik pas juos, nes jais pasitikiu, noriu juos palaikyti ir tuo pačiu gaunu ne tik gerą kokybę, bet ir daug emocijų, nes būti "šeima" už tikros šeimos ribų yra labai labai smagu. Taigi aš stengsiuos palaikyti savo draugus ir jų svajones, ir esu tikra, kad jei turėčiau Vilniuje restoraniuką... vakarais jis būtų pilnas mano draugų, kurie mane palaikytų. Taigi, mažiau kritikuokim ir daugiau girkim mūsų artimuosius. 

receptas
šulinėlius darysime kaip Šulinėlius su krevėtėmis , ta pati eiga, tik įdarui šį kartą imsime grybus. Aš ruošiau iš šaldytų grybų fantazijos, na taip vaizdingai pas mus Italijoje vadinami šaldyti produktai :))) ten grybų mišinys ir champinjonai ir baravykai ir dar kitokie grybai. Taigi, imkite kokius turite, jeigu reikia supjaustykite kubeliais ir keptuvėje su sviestu ir labai smulkiai supjaustytu svogūniuku kepkite. Dėkite druskos, pipirų ir petražolių. Įpilkyte stiklinės ketvirtį sultinio ir troškinkite kol didelė dalis skysčio neišgaruos. Tada dėkite kelis šaukštus mascarpone sūrio, gerai išmaišykite ir vėl palikite kepti. Grybai neturės plūduriuoti padaže, todėl maišykite ir kepkite, kol skysčiai neišgaruoja.
Kai turėsite paruoštus šulinėlius, įdarykite juos grybais ir ragaukite.

buon appetito da Viktorija Mele

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą