2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

KInietiški kvietiniai spaghečiai su jautienos juostelėmis ir daržovėmis


Ar jums atsitinka taip, kad kartais norisi keistų skonių, įvairesnių, arba tiesiog skirtingų nuo dažniausiai valgomo maisto skonių? Man taip nutinka kelis kartus per mėnesį ir paskutiniu metu aš įsimylėjau kiniečių virtuvę. Kadangi namuose kepu aliejuje ( na kai daug aliejaus fritiuras) gal kartą per metus, kai gaminu parmigiana di melanzane , o štai jeigu norisi kažko tokio kepto, įvairiausių sousų pagardinto maisto ir naujų emocijų, einu pas kiniečius, turiu Torino vieną patikimą vietelę. Ir žinoma iš ten į namus parsineču įkvėpimo.
Ir štai nuvažiavome į tokį nelabai gerą centro rajoną, kur randasi etninių mažumų maisto parduotuvės, pas kiniečius atradau kikkoman sousą su kuriuo greitai ir pasakiškai skaniai pagaminau makaronų patiekalą.



kvietinių miltų kiniečių makaronai 
apie tris šimtai g. labai labai labai plonai supjaustytos jautienos juostelių
viena vidutinio dydžio morka
virena didesnė cukinija
vienas pankolis
aš, neturėjau šaldytuve, bet labai skanu jei imsite ir savojos kopūstų
svogūnas ir dvi skiltelės česnakų
aliejus ir Kikkoman Sukiyaki stir/fry sauce,
druskos

Supjaustyti a julienne morką, cukiniją ir pankolį, svogūną ir česnakus kuo smulkiau sukapoti. Įkaitinti aliejaus šlakelį keptuvėje ir pakepinti svogūną su česnakais, po vienos minutės pridėti daržoves ir patroškinti penkias minutes. Pridėti mėsos juosteles ir troškinti dar dvi minutes, gerai išmaišyti. Tada pilti pkankamai Sukiyaki stir/fry sauce ir troškinti apie šešias minutes, karts nuo karto reikia ragauti, kad mėsa netaptų kieta ar "guminė", jeigu pajusite, kad trūksta druskos, pasūdykite.  Kadangi daržovės ir mėsa yra supjaustyti labai plonai, jiems ir nereikia daug laiko, kad išvirtų.
Tada lieka tik išvirti kvietinių miltų kiniečių makaronus, kurie irgi gana greitai verda ir gerai nukošus sumaišyti su daržovių ir mėsos troškiniu, kad įgertų troškinio skonį, galite ir pakaitinti viską kartu kelias minutes.

Buon appetito da Viktorija Mele, gaila nežinau, kaip kiniškai sakoma skanaus :))))))





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą