2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Akimirksniu dingstantys muffin sūrūs keksiukai


Kadangi sausio mėnuo bus turtingas giminių susitikimams, sausio pradža pietuose pas vyro tėvus, o ten jau tikrai bus daug vakarienių su mūsų draugais, ir daug vaikų. O sausio mėnesio vidury turėsiu pagaliau laimę gaminti savo sūnėnams ir jų tėvams :D. Toks nuostabus ir keistas dalykas, mano pirmagimė ir sesers antrasis vaikas gimė beveik tą pačią dieną... šešiolikos valandų skirtumu... jie kaip dvynukai... O didesnis mano sūnėnas Dominykas jau ne vaikas, jam jau dešimt metų, bet valgyti skanius užkandžius ir pizza jis pirmoje eilėje, ir aš jau galvoju, kuo galėsiu jį nstebinti, na jei sūnėnas pasako tetai, kad jos gaminta pizza margherita yra skaniausia pasaulyje... tai kaip gi teta neprigavos jam milijono naujų receptų, kurie pretenduos į "skaniausio pasaulyje" vardą. 
Kas švenčia su vaikais, žino, kad tarp dovanų išpakavimo, ir žaidimų yra sudėtinga laikyti vaikus prie stalo, geriausia paruošti jiems atskirą stalą ''buffet'', švedišką stalą kitaip tariant, su smagiais užkandžiais. 




Vienas iš užkandžių gali būti muffin 

apie 30 muffin reikės

200 g. šaldytų jaunųjų žirnelių, jei neturite imkite morkas smulkia tarka sutarkuotas
200 g. miltų
3 kiaušiniai
1dl pieno (100 g)
1 dl (100 g) alyvuogių aliejaus (žinoma extravergine)
1 pakelis sausų mielių sūriems patiekalams gaminti, Lietuvoje Dr. Otker žaliame pakelyje labai tiks, Italijoje perku Pane degli angeli mastro fornaio.
100 g. gruyère sūrio, jei nesurasite tiks emmentaller
100 g. smulkiai smulkiai supjaustytos rūkytos šoninės 
petražolių, druskos

Pirmiausia pradėkite virti šaldytus žirnelius, virkite pusę, nurodyto ant pakelio laiko. Nukoškite ir palikite šalyje. Supjaustykite šoninę ir sutarkuokite smulkia tarka sūrį. Išplaukite ir sukapokite petražoles. 
Antra, sumaišykite miltus su sausomis mielėmis, pridėkite kiaušinius, pieną, aliejų ir atsargiau sumaišykite. Į gautą masę sudėkite žirnelius, sūrį ir šoninę. 
Supilkite į mini muffin skirtą formą, aš naudoju silikonines, jos yra laaaaaaaabai patogios, šitie muffin, tai iškepti patys iškrisdavo iš formos, dalį iškepiau su popierinėmis formelėmis, o dalį be popierinių formelių. 
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 C apie 15 minučių, kol muffin neapskrus. Serviruokite šiltus, arba šaltus. 

P.S. Vakar po darbo atlėkęs mano vyras... suvalgė beveik visus muffin... ir pasakė, kad buvo fantastiški :D dukrai irgi patiko, taigi išbandyta mažų ir didelių. 

Buon appetito da Viktorija Mele




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą