2012 m. kovo 9 d., penktadienis

pasakiški morkų keksiukai be kiaušinių. сказочные морковные маффин без яиц.




Norėjau su dukra ką nors ''skanaus'' iškepti, kad panaudoti mano tėčio bičių gamintą medutį, nenaudoti šokolado, nei kiaušinių, o kokią gerą daržovę... Ir žinokite gimė nuostabiausi keksiukai.... tokie pasakiškai skanųs, kad dabar gaminsiu juos kiekvienai gerai progai pasitaikius. Šie keksiukai puikiai tinka vaikams, net patiems mažiukams, kurie nevalgo kiaušinių, ir puikiausiai tinka suaugusiems prie vakarinės arbatos, arba rytinės kavos... SKANUUUUUUUUU 

pilnai porcijai reikia 

250 g. smulkiai smulkiai tarkuotų morkų
220 g.  miltų
8 arbatinių. šaukštelių medaus arba mažiau, nes bus saldu
7 valg. šaukštai sviesto tirpinto arba aliejaus extravergine (daug sveikiau)
4 valg. šaukštai naturalaus jogurto
90 g. rudojo cukraus 
2-3 arbat. šaukštelių kepimo miltelių
1 arbat. šaukštelis malto cinamono (jeigu patinka)

sujunkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir išmaišykite, tada prijunkite morkas ir visus skystus ingridientus ir gerai išmaišykite. Pripildykite 2/3 muffin formeles ir kepkite šiltoje orkaitėje 180 C apie 40 minučių, tikrinkite muffin įsveigdami medinį dantų krapštuką į muffin centra, jei nelieka tešlos, reiškias muffin yra iškepti. 

Jeigu norite valgyti su glajumi, paimkite cukraus pudrą ir po kelis lašelius pilkite apelsino sultis ir maišykite, kol nepasidaro reikiama konsistencija. (tiršta)

P.S. kol juos fotografavau... negalėjau atsispirti... 


Хотела с дочкой испечь что нибудь "вкусненькое" использовать мёд пчёлок моего папы, не  использовать шоколада, ни яиц , а какой нибудь хороший овощ. И знаете родились прекрасные кексики.... Настолько вкусные, что теперь буду их готовить по любому хорошему поводу. Эти кексики прекрасно подходят для детей, даже самых маленьких, которые не едят яиц, прекрасно подходят и для взрослых к вечернему чаю или утреннему кофе.... ВКУССССНООООООООО 

Для полной порции нужно

250 g. мелко мелко тёртой морковки
220 g.  муки
8 стол. ложек мёда
7 стол. ложек растопленного масла сливочного или оливкового (что на много полезнее) 
4 стол. ложек натурального ёгурта 
90 g. коричневого тростникового сахара 
2-3 чайной ложечки порошка для выпечки
1 чайная ложечка корицы если нравится 

смешайте все рассыпчатые продукты муку, сахар, порошок для выпечки, корицу, потом добавьте жидкие ингредиенты и хорошо перемешайте. Заполните формочки для кексиков на 2/3 и пеките в горячей духовке 180 C около  40 минут, проверьте кексики проткнув их деревянной зубочисткой, если на зубочистке не остаётся теста, значит кексики готовы.  если хотите их украсить глазурью смешайте сахарную пудру с несколькими каплями апельсинового сока (свежевыжатого), хорошенько мешайте пока не получите желанную консистенцию, не жидкую. 


P.S. пока их фотографировала... не могла остановиться

Viktorija Mele BUON appetito 

6 komentarai:

  1. Ech jau buvau apsidžiaugus, kad galėsiu savo uogai iškept, bet radau kefyrą :( kuo galima jį pakeist?

    AtsakytiPanaikinti
  2. OJ, bet gi nera ten kefyro, yra jogurtas naturalus, be jokiu priedu ir skoniu. Iskepkit ir sau ir uogai bus labai skanuuuuuuu. Aciu, kad skaitote ir komentuojate

    AtsakytiPanaikinti
  3. Soriuks skaitau, bet neperskaitau ;) negalima mano uogai pieno produktų, kol kas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Superiniai sitie keksiukai ,kepiau juos jau begale kartu. Tik truputi patobulinau recepta idedama ivairiu seklyciu mix'o(sezamu,moliugu ,linu ,saulegrazu seklyciu). Labai skanu ir be ju , bet seklytes irgi labai puikiai ten tinka:)... Aciu, uz puiku recepta!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Violeta, na as pagalvosiu kaip be pieno padaryti ir kad skanu butu...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Loreta, puiku, kad pagal savo skonį gardinate keksiukus, esu tikra jie nuostabiai gaunasi. Aciū, kad skaitote, gaminate ir komentuojate.

    AtsakytiPanaikinti