2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Kiniečių virtuvės ilgesys-saldžiarūgštė kiauliena. свинина в кисло-сладком соусе

Pirmiausia atsiprašau už paskutiniu metu dedamas blogos kokybės foto, labai atsiprašau, man tikrai širdį skauda į jas žiūrėti, ir įsivaizduoju, kad gerbianti save food blogerė tokių nedėtų... bet žinokit, kai pasitikrinu ar geros foto ar ne, maisto jau ir nebėra... o laukti kas žino kiek iki ''sekančio karto'' tikrai nesinori, noriu pasidalinti čia ir dabar, ir taip tiek patiekalų ''praplaukia'' kiekvieną mėnesi pro blogo šalį... 
Šiomis dienomis manę apsėdo kiniečių patiekalų manija, na turėjau tokį kepiomui skirtą padažiuką ir su juo sugalvojau pasigaminti kiaulienos su daržovėmis. Kiaulienos labai retai valgau, bet būtent šiam patiekalui pasirinkau kiaulieną, nes duoda daugiau skonio. 

dviejų morkų
svogūno su laiškais
dviejų cukinijų
vienos raudonosios paprikos
vieno ilgo salierų koto
trijų keturių skiltelių česnakų
miknkštos kiaulienos apie tris šimtus gramų
aliejaus šaukšto
druskos

Viskas labai paprasta, dar paprasčiau, jeigu turite nuostabią tarką, kuri tarkuoja alia julienne. ALiejuje apkepinkiname sukapotus česnakus, pridedame sukapotą svogūną su laiškais, pridedame kiaulieną supjaustytą nedideliais gabaliukais, viską išmaišome ir apkepame. Tuo metu supjaustome ala julienne morkas, cukinijas, papriką, kubeliais salierus ir visas daržoves metame į kiaulieną. Tada iš akiek užpilame padažu  ir troškiname. Aš troškinau gal penkioliką minučių, mano daržovės buvo nelabai traškios, bet tai skonio reikalas, jeigu norite, kad daržovės būtų traškesnes, troškinkite mažiau laiko. 

Viskas, patiekalas yra labai skanus, tereikia jį suvalgyti patį su savimi, arba išsivirti ryžių ir juos pagardinti kiauliena su daržovėmis. Patikėkite kaip gerame kiniečių restorane gaunasi. 
......................................................

Во первых извиняюсь за в последнее время публикуемые фотографии не хорошего качества, мне самой сердце болит их публиковать и на них смотреть, и представляю что себя уважающая блоггерша их не должна публиковать.
Но знаете, пока я проверю хороша ли фотография... еды уже нет... а ждать кто знает сколько пока следующий раз настанет, точно не хочется, хочется поделиться рецептом здесь и сейчас. И так столько прекрасных блюд проплывает мимо блога каждый месяц.

В эти дни меня охватила мания китайской кухни, и в придачу в запасе имелся соус вот этот. С ним я и решила приготовить блюдо из свинины и овощей. Я употребляю свинину очень редко, но в это блюдо именно её рекомендую, так как блюдо получается намного насыщеннее.


две морковки
луковица с перьями
две цукинии
один сладкий перец
один ствол сельдерея
три четыре чесночинки
около трёх сот грамм мягкой свинины
ложку оливкового масла
соли если нужно будет
соус киккоман 

Всё очень просто, ещё проще, если у вас есть тёрка, которая трёт как для жульен. В масле обжариваем порубленный чеснок и лук с перьями, добавляем свинину, порезанную на маленькие кусочки, всё перемешиваем и обжариваем. В это время нарезаем как жульен морковку, цукинии, перец, кубиками сельдерей. Все овощи добавляем в свинину. Тогда заливаем соусом и тушим. Я тушила около пятнадцати минут, но мои овощи не были достаточно хрустящие. Это дело вкуса конечно, если предпочитаете более хрустящие, тушите меньше времени.

Сервируйте как второе блюдо, или вместе с отваренным рисом. Посмотрите как вкусно, как в очень хорошем ресторане.

Buon appetito da Viktorija Mele



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą