2011 m. liepos 6 d., trečiadienis

Daržovių sriuba MINESTRONE

Nors lauke ir karšta, bet ant stalo garuoja minestrone, daržovių sriuba. Mano dukra labai ją mėgsta, kartais sekasi duoti netrintos, kartais sumalu blenderiu. Kas gali būti geriau už šviežutėlių daržovių sriubą?

Mažiukui puodui, na vieno litro talpos, reikia

dviejų mažų cikinijų
vienos morkos
vieno mažiuko svogūnėlio
šviežių žalių pupelių saujos
salierū koto gabaliuko
vieno pomidoro
dviejų bulvių

plius reikia išvirti atskirai mažų makaroniukų arba ryžių

pabarstymui reikia tarkuoto parmigiano sūrio

Viskas paprasta, manau, kiekvienas tokia sriubą gali išvirti, aišku ne tortas čia trijų aukštų, bet visvien pasitenkinimas savimi bus, nes sriuba labai sveika, graži ir pilna vitaminų ir mineralų.
Taigi užverdame vandenį ir dedame pupeles, jas verdame apie dešimt minučių su svogūnėliu ir salieru. Tada pridedame bulves ir morkas, supjaustytus kubeliais ir pomidorą, po penkių minučių cukinijas . Kai įdėsite cukinijas virkite dar dešimt minučių. Pasūdykite.  Atskirai išvirkite makaroniukus. Tada dėkite į lėkštę makaronus, pilkite sriubą, barstykite sūrį ir įpilkite truputėlį extravergine alyvuogių aliejaus.

Štai ir viskas, geras ir lengvas pietų variantas.

Buon appetito da Viktorija Mele

2 komentarai:

  1. jau norisi bėgti į turgų :)

    nebūčiau sugalvojus makaronų atskirai virti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, aisku skaniau, jei jie verda sultinyje, bet jie tiek dregmes asorbuoja...teisingas zodis :D? kad po to nuo sriubos leika kose :D Tai atskirai verdu, tada il makaronai nepervire ir darzoves ok :)

    AtsakytiPanaikinti