2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis

Linguine su krevėtėmis arba my italian husband's firminis patiekalas

Daug žmonių nemėgsta jūros gėrybių, bet beveik visi dievina krevetes. Šitas patiekalas yra mano italian husband visitinė kortelė, taip taip, nesu aš vienintelė virtuvės okupantė :D gamina ir mano vyras ir kaip skaniai gamina ... Turiu pripažinti, kad daugelį visokių sousų makaronams gardinti aš išmokau būtent iš jo. Taigi nepasisavinsiu vyro nuopelnų, o aprašysiu šį receptą, kuris padės užkariauti net ir labai įnoringų skonių turėtojus.

keturioms / penkioms porcijoms

400 g. sausų linguine makaronų, arba spaghetti.
500 g. pomidorų konservų, labai gerų pomidorų konservų (kai bus prinokusių šviežių nauduosim šviežius)
2 cesnako skiltelių
aliejaus extravergine
druskos, cukraus
1/2 sauso balto vyno stiklines
peperoncino (čili pipiriuko)
500/600 g. žalių krevečių. tinka ir šaldytos.

Susmulkiname česnkus, įkaitiname aliejų puode ir apkepame česnakus apie vieną minutę. Supjaustome čili pipiriuką, jeigu nemėgstate, arba negalite valgyti aštraus, tai pusės pipiriuko užteks. Krevėtės turi būti žalios, šviežios ar atšaldytos, bet neapdorotos termiškai. Atkerpam krevetėms ūsus :D perpjauname nuo galvos iki uodegos jų kiautą, jeigu yra juoda ''virvutė ", ją išimame, bet nenulupame kiauto. (Kiautas ir galva duoda visą skonį.) Dedame visas krevetes į puodą ir dar dvi minutes apkepame su česnakais ir čili gabaliukais. Įpylame vyną, leidžiame jam išgaruoti. Tada įpylame pomidorų sousą, (jeigu tai buvo dideli pomidorai, tai pradžioje juos su blenderiu sumalame, kad gautųsi tik skysta tyrė). Troškiname apie dvidešimt minučių, puodas turi būti uždarytas dangčiu.  Pasūdome, jeigu jaučiame, kad pomidorų padažas rugštokas, tai deame šaukštelį ckraus ir išmaišome. Svarbiausia tai troškinti iki tol, kol nepajusime to nuostabaus krevečių kvapo... jeigu papildomai tenka sūdyti arba saldinti, tai po šio veiksmo dar apie tris minutes reikėtų patroškinti. Aišku, kuo ilgiau troškinsis krevetės, tuo skanesnis bus sousas, nes krevėtės visas sultis atiduos padažui, bet pačios bus sausokos, todėl geriausia netroškinti ilgiau nei pusvalandį. Jeigu atrodo, jog padažas yra skystas, išjunkite ugnį ir leiskite sousui pastovėti. Padažas sutirštės. Jeigu labai jau skystas, tai išimkite krevėtes ir troškinkite toliau iki norimos konsistencijos. Labai skanu jei padažą pagaminsite vieną dieną prieš ir laikyste šaldytuve, sustiprėja skonis.
Išverdame linguine, tai plokšti spagečiai, jie labai gerai tinka prie sousų jūros gerybių pagrindu. Jeigu neturite linguine labai gerai tiks ir spaghetti. Nukoškite makaronus ir (jeigu souso puodo talpos galimybės leidžia) sudėkite makaronus į puodą su sousu ir gerai išmaišykite. Prieš darant šią procedūrą galite iš souso išimti krevetes, kad lengviau galėtumėte jas padalinti, ir neleisti joms susisukti makaronuose. Gerai išmaišytus souse makaronus padalinkite į keturias/penkias dalis ir papuoškite krevėtėmis. Užsigerkite atšaldytu sausu baltu vynu... bus taip skanu.

Patiekalas yra tikrai gardus, o jei jį paruošia su meile kas nors kitas, tai tampa dar skanesnis.

PS: ir kiek afrodiziakų jame :P (krevėtės, česnakai, čili pipirai)

Buon appetito

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą