2011 m. gegužės 10 d., antradienis

Cukinijų ir paprikų garnyras

Kadangi prieš šį publikuotas valgis buvo kepta ant grotelių žuvis, man skaniausi garnyrai - tai keptos ant grotelių daržovės po to pateptos aliejumi ir pabarstytos druska. Kol valgėme išgirdau, kad kai kurie žmonės po žuvies apskritai nieko daugiau nevalgo, ypač daržovių, bet man tai nuostabiausias derinys.
Reikės kelių vidutinio dydžio cukinijų, reikėtų rinktis kuo tiesesnes. Jas supjaustome per ilgį ir kepame ant grotelių, arba grill keptuvėje, tokia gofruota keptuvė :D Kai cukinijos iškeps iš abiejų pusių siųlau jas sutepti aliejumi pagal skonį pagardinti smulkintais česnakais, arba tiesiog mėtų smulkintais lapeliais ir druska. Kas dėl paprikų, tai jas kepame orkaitėje, labai aukštoje temperatūroje apie valandą, kai atvės nulupame odeles ir supjaustome. Pagardiname aliejumi, druska, jei patinka balzaminio acto kremu. Labai skanu.
Dar, dėl įdomumo, italai valgo kiekvieną patiekalą atskirai, jeigu turi lėkštėje žuvį, tai garnyrą valgys po to , kai jau nieko neliks nuo žuvies. Kartais man keista, nes būna tokių skanių derinių... kaip vaikystės kotletukų gabalėliai apsupti bulvių košės... 

Buon appetito

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą