2012 m. rugpjūčio 8 d., trečiadienis

Trofie pietietiškai. receptą ruošiau GERAS SKONIS zurnalo vasaros numeriui



Trofie alla mediterranea

400 g. šviežių makaronų trofie

Padažui

400 g baklažanas (gerai, jeigu violetinis sicilietiškas)
400 g cukinijų
1 kg moliuskų jūrų šukučių (it. vongole)
300 g krevečių
česnako skiltelė
prinokusių vyšnynių pomidoriukų dešimtis
petražolių ir mėtos lapelių
itin tyro alyvuogių aliejaus
druskos

·       Išplaukite baklažaną ir cukinijas, supjaustykite mažais gabaliukais. Apkepinkite aliejuje, pasūdykite.
·       Moliuskus (šviežiai pirkti moliuskai it. vongole yra paliekami mažiausiai kelias valandas plautis sūriame vandenyje) įdėkite į puodą ir kaitinkite, kol kriauklės atsivers. Tuomet iškart nuimkite nuo ugnies, nes pervirti moliuskai praranda savo skonį. Išimkite iš puodo moliuskus, o jų skystį perkoškite.
·       Didelėje keptuvėje apkepinkite išspaustus česnakus, supjaustytus pomidoriukus, nuluptas krevetes, sukapotas petražoles ir mėtos lapelius.  Įpilkite moliuskų skystį ir patroškinkite dvi minutes.
·       Išvirtus makaronus nukoškite ir dėkite į keptuvę su krevetėmis, išmaišykite, pridėkite moliuskus ir keptas daržoves. Viską patroškinkite kelias minutes, kad makaronai sugertų visus aromatus.
·       Patiekite iškart.


Buon appetito da Viktorija Mele



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą