2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Trippa alla Romana pagal mane

Koks keistas pavadinimas ŽARNOKAI... Prisipažinsiu nežinojau kaip ir vadinasi lietuviškai tie "skrandžiai". Šis patiekalas skirtas tik megėjams, nes kaip žinau, ne visi mėgsta vėdarus, kitus patiekalus, kur nauduojami gyvūnų viduriai, yra žmonių, kurie nemėgsta net kepenų. Na, nesvarbu, gal atsiras ir megėjų.
Trippa, tai itališkas žarnokų pavadinimas, jį gerai gaminama Romoje, štai ir receptas trippa alla Romana. Myliu be galo be krašto Romos miesta, ir viską ką jisai turi, apie tai rašau straipsnį, kurį greitu laiku publikuosiu, todėl apie Romą nešnekėsiu, o iš karto prie gamybos.

1200 kg. jau išvirtų žarnokų (pas mus parduodami jau virti, nes žalius reikia labai ilgai virti)
3 vidutinio dydžio morkų
1 didelis svogūno
2 skiltelių česnakų
500 g. pomodori pelati, pomidorų be odelės konservo
tarkuoto pecorino sūrio, na kokias dvi saujas
smulkintų džiūvėsių pusės stiklinės
raudonojo vyno taurės, druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus

Procedūra labai paprasta. Įkaitiname aliejų didelėje keptuvėje, aukštais kraštais, susmulkiname svogūną, česnakus, ir dedame į keptuvę, plonais griežinėliais supjaustome morkas ir pridedame prie svogūnų ir česnakų. Gerai išmaišome ir apie į minutes apkepame. Tuo metu supjaustome juostelėmis žarnokus (kaip minėjau, jau virtus), ir dedame į tą pačią keptuvę, išmaišome, pridedame druskos, pipirų, išmaišome gerai ir troškiname apie dešimt minučių. Tada įpylame vyno, duodame išgaruoti ir pridedame pomidorus su savo sultimis, gerai būtų juos susmilkinti blenderiu, po to uždengiame dangčiu ir troškiname apie trisdešimt minučių. Nuimame nuo ugnies, įdedame saują pecorino tarkuoto sūrio ir gerai išmaišome, tada visą patiekalą perpylame į indą kepimui orkaitėje, tolygiai paskirstome ir pabarstome džiūvėsiais, o galiausiai kita sauja pecorino sūrio. Kepame orkaitėje apie penkiolika/dvidešimt minučių ir pateikiame karštą.
Iš tikrųjų, labai skanu gaunasi.

Buon appetito

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą