2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Įdaryti pankoliai

Pankolis tai nuostabi daržovė, kurią kviečių kuo dažniau įrašyti į maisto prekių sarašą. Pankoliai yra potassio ir kalcio šaltinis, be to juose yra ir nedaug vitamino C. Ši daržovė labai tinka mažo kaloringumo dietoms kurti, nes 100 g. pankolių turi tik 9 kalorijas. Jį galima valgyti ir žalią, kaip bet kokią daržovę, turi tokį anyžių prieskonį, bet man asmeniškai jis skaniausias virtas. Pats paprasčiausias būdas, tai tiesiog jį supjaustyti į ketvirtis, išvirti, įdėti į skardą, pabarstyti smulkintais džiuvėsiais, parmigiano sūriu, pašlakstyti aliejumi ir tiesiai į orkaitę, kepti kol neapskrus. Bet šiandien pristatau lengvai gaminamą karštą užkandį.

Porcijos dviems, bet gali būti ir dviems poroms.

2 pankoliai
150 g. rukytos kiaulienos nugarinės
1 mažas svogūniukas
1 labai labai mažas kiaušinis
parmigiano tarkuoto sūrio keli šaukštai, smulkintų džiuvėsių keli šaukštai
alyvuogių aliejus, druska.


Nuplautus pankolius perpjauti per pusė pagal jų plačiausią kraštą. Nupjauti žalios spalvos viršūnes. Užvirinti pasūdytą vandenį ir dėti pankolių puseles virti. Kai apvirs bus minkštos, išimti iš vandens, duoti atvėsti. Tuo metu supjaustyti kubeliais nugarinę, supjaustyti kuo smulkiau svogūną ir kepti viską kartu nauduojant labai mažai aliejaus. Iš pankolių puselių atsargiai išpjauti vidurį, supjaustyti ir pridėti prie nugarinės, dar kelias minutes viską apkepti ir gerai išmaišyti. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti. Kiaušinį suplakti ir įmaišyti į visą masę. (nepamirškite pries naudojimąplauti kiaušinių ). Tada šia mase įdaryti pankolius, sudėti į nedidelę sakrdą, geriausiai tiktų labai mažytė, kur tilptų tik šios keturios puselės. Pabarstyti džiuvėsiais, sūrio, aplieti kiekvieną puselę šaukšteliu aliejaus ir kepti orkaitėje 180 C apie dvidešimt minučių.

Pateikti kaip užkandį, jei dviese taip dvi puseles :D, jei keturiese, tai po vienąpuselę... skanu... tikrai labai skanu.

Buon appetito.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą