2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Chiacchiere di carnevale arba itališkas žagarėlis.

Italijoje karnavalas vyksta kiekvienme šalies regijone. Kai kuriuose vyksta vieną dieną, kai kuriuose gali trukti net savaitę. Žmonės linksminasi, persirenginėja, geria vyną, valgo visokius keptus skanėstus. Apie karnavalą įdėsiu savo senąjį straipsnį, o dabar noriu pasidalinti itališko žagarėlio receptu.


500g.  miltų
50g.  sviesto
3 vidutinio dydžio kiaušiniai ir + 1 trynis.
vienas šaukštelis arbatinis vanilės cukraus 
70 g. cukraus
25g. grappa arba konjako
7 g. kepimo miltelių
druskos žiupsnelis
aliejus kepimui
cukraus pudros papuošimui

Prasiejokite miltus su kepimo milteliais, jei minkysite rankomis, tai miltų centre padarykite įdubimą ir ten meskite visus likusius ingridientus, išmaišykite ir minkykite apie dešimt minučių, kad tešla pasidarytų vientysa ir elastinga. Tada suformuokite kamuolį ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.  Kai išimsite tešlą iš šaldytuvo plonai ją iškočiokite, mždaug dviejų mm storumo. Šį gautą lapą supjaustykite arba peiliu, arba rateliu, kuris kerpa banguotai. Suptaustykite arba kvadratais, arba stačiakampiais. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Išėmę iš aliejaus dėkite ant virtuvės popierinių rankšluoščių, kad įgertų aliejaus perteklių. Kai chiacchiere atvės, dosniais apibarstykite jas cukraus pudra.

Buon appetito ir linksmo traškėjimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą