2011 m. kovo 8 d., antradienis

Torta di mele stufate. MOTERŲ dienos progai

Sveikinu visas moteris su MOTERŲ diena, reikėtų daugiau dienų skirtų moterims, nes iš jų (mūsų) tiek daug norima ir kad dirbtų, ir kad namus jaukius kurtų, kad vaikus prižiųrėtų, būtų visada gražios, žvalios, energingos, moteriškos, geros virėjos ir geros pašnekovės, aistringos meilužės, švelnios motinos ir šitą sąrašas galima būtų tęsti iki begalybės... Svarbu, kad ištikrųjų spėjame įvyksyti visą tai ir  Esame labai stiprios "trapios" būtybės

One more apple pie. Vaikystėje nelabai mėgau pyragus su obuoliais, o dabar juos tiesiog juos įsimylėjau ir noriu išbandyti visą jų įvairovę, su visomis įmanomomis tešlomisir prieskoniais. Dažniausiai obolių pyragai yra labai lengvai gaminami ir namus užpildo nepakartojamo aromato, tokio “gyvų” jaukių namų aromato. Štai vienas geras ir greitas recepita obolių mylėtojams.

Tešlai:
300 g. Miltų
150 g. Sviesto
6 valgomieji šaukštai šalto vandens
Druskos žiupsnelis
6 mažų obuolių, arba trys dideli
140 g. rudojo cukraus
1 kukurūzų krakmolo šaukštas
Pusės cittrinos sulčių
Pusės arbatinio šaukštelio cinamono
Pirmiausia dėkite prasiejotus miltus su druska į dubenį, į centrą dėkite šaltą sviestą ir pirštais arba mikseriu padarykite didelius trupinius. Įpilkite šaltą vandenį ir greitai išmaišykite. Suminkykite tešlos „kamuolį“ ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai. Tuo metu nuskuskite  obuolius ir supjaustykite į vienodus griežinėlius, apšlakstykite citrinos sultimis. Sumaišykite cukrų, cinamoną ir kukurūzų krakmolą ir išberkite ant obuolių, palikite penkiolikai minučių.  Tešlą padalinkite į du gabalus: vieną didesnį kitą mažesnį. Didesnį gabalą  išriediekite ant kepimo popieriaus lapo ir kartu su lapu dėkite į žemą formą dažniausiai nauduojama trupininiams pyragams kepti.  Įberkite obuolius į formą ir ant viršaus uždėkite mažesnį tešlos diską. Dailiai pagnaibykite bordą formuojant mažus gaubtelius. Centre padarykite nedidelę skylę, kad leistų išeiti garams. Aš, kaip matote foto padariau kelias žvaigždutės formos skylutes. Jeigu norite, kad pyragas būtų gražiai aprudęs, tai patepkite vandeniu praskiestu tryniu, arba suplaktu baltymu ir pabarstykite baltu cukrumi.  Kepkite 10 minučių - 200 C temperatūroje, po to sumažinkite karštį iki  180 C ir kepkite dar  40 minučių.
 Buon appetito.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą