2011 m. kovo 8 d., antradienis

desert al cocco


Šį desertą sugalvojau Vilniuje. Atradau įdomią maisto parduotuvę marc and spencer ir praleidau ten daug laiko apžiūrinėdama visokius padažus ir prieskonius. Ilgai stovėjau priešais tailandiečių sousų lentyną ir štai man atėjo į galvą puikus desertas, visai ne tailandietiškas, bet iš tailandiečių plačiai nauduojamo produkto - "coconut milk", kokosų pieno.
Kokosinis desertas
400 g.  Kokosų pieno
250 g. Šviežios riebios grietinėlės
100 g. cukraus
26 g. Želatinos lapelių
Šio deserto gamyba yra tokia pati kaip ir panna cotta. Puode sumaišykite kokosų pieną ir grietinėlę, įkaitinkite, neleisdami užvirti. Suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.  Šaltame vandenyje paskandinkite želatinos lapus ir po dešimties minučių išimkite, atspauskite ir dėkite į puodą. Gerai išmaišykite, kad želatina visiškai ištirptų. Atvėsinkite ir supilstykite į dubenėlius arba formeles, arba stiklinaites. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir tada perneškite į šaldytuvą. Po maždaug keturių valandų desertas bus sustingęs. Serviruokite arba palaikydami dubenėlį karštame vandenyje ir po to apversdami ant lėkštutės, arba tiesiog stiklinaitėje, užpilus ant viršaus ištirpinto šokolado.
Buon appetito.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą