2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Aštunkojukų ragu


Ragu di moscardini
500 g. Jau išvalytų aštunkojukų
500 g.  konservuotų pomidorų, Pomodori pelati
Pusė stiklinės balto sauso vyno
Alyvuogių aliejus
Dvi česnakų skiltelės, vienas čili pipiriukas
Sukapotų petražolių keli šaukštai

Į vidutinio dydžio puodą įpilti alyvuogių aliejaus (apie tris šaukštus) ir pakepinti sukapotus česnakus, bei aštrų pipirą peperoncino. Aštunkojukus supjaustyti į nedidelius gabaliukus (jeigu jie labai labai mažiukai, mesti nepjaustant). Apkepinti aštunkojukus. Jie pradės išskirti savo „vandenį“, troškinti aštunkojukus nuolat maišant. Įpilti baltą vyna ir leisti jam išgaruoti. Pridėti petražoles, gerai išmaišyti ir galiausiai įpilti konservuotus pomidorus. Uždengti dangčiu ir troškinti apie 40 min. karts nuo karto pamaišant. Paragaukite, jei mėsa dar kietoka, reikėtų patroškinti dar apie penkiolika minučių. Nuimti nuo ugnies, psūdyti ir  išmaišyti. Supilstyti į porcijines stiklinaites ir pateikti su duonos gabaliukais. Siūlau valgyti, kaip užkandį, arba vieną iš daugelio mini užkandžių, ruošiant cocktail party.
Buon appetito.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą