2011 m. vasario 24 d., ketvirtadienis

Ryžių ir jazminų sausainiai VS šokoladiniai cookies




Nors Kalėdinės dovanėlės jau praeity, atostogaujant šaltame, gražiai apsnigtame Vilniuje, atgimė noras dažnai pasišildyti su puodeliu karštos arbatos, prie kurios būtinai reikėtų parinkti tinkamą sausainį. Myliu jazminų arbatą, ypač tuos sidabrinius rutuliukus, kurie išsiskleidžia puoduke, todėl pagalvojau pasigaminti ir jazmininių sausainių.

230 g. Ryžių miltų
100 g. Kviečių miltų
225 g. Sviesto
60 g. Cukraus
1 Trynis
2 Stiprios jazminų arbatos nuoviro šaukštai
1 Jazminų arbatos šaukštelis
1 Kepimo miltelių šaukštelis
Sumaišykite cukrų ir labai minkštą sviestą. Pridėkite trynį ir jazminų arbatos nuovirą. Tada įberkite sumaišytus dviejų rūšių miltus, kepimo miltelius  ir labai smulkiai  sumaltą jazminų arbatą. Vėl labai gerai sumaišykite.   Įdėkite tešlą į celofano maišelį maisto gaminiams ir leiskite pailsėti pusvalandį šaldytuve. Po to nuplėškite nuo tešlos gabalo nedidelius, maždaug lazdyno riešuto didumo. Sudėkite tuos kamuoliukus ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir prieš dedant į orkaitę truputėlį prispauskite šakute, kad ant sausainio paviršiaus liktų reljefas. Kepkite orkaitėje 180 C apie 10-13 minučių, kol sausainiai neįgaus lengvą auksinį atspalvį.  Valgykite atvėsusius.
Buon appetito.   
Kadangi kiekvienam savo arbata, tai kiekvienam ir savo sausainis. Kad neatsilikti nuo blog pavadinimo ir žmonos misijos  pagaminau vyrui jo mėgstamus šokoladinius sausainius, jam kaip negeriančiam arbatų italui reikėjo sausainių prie rytinės caffè latte. Jie skaniausi pusryčiaujant, ir juos skanu pamirkyti capuccino puodelyje... kas gali būti nuostabiau už kombinaciją - kava + pienas + šokoladas?

Šokoladiniai marmuriniai cookies.
175 g. Miltų
175 g.  Juodojo šokolado
150 g.  cukraus
55 g.  sviesto
2 kiaušiniai
Šaukštelio natūralaus vanilės ekstrakto, arba vanilino pusė šaukštelio
Druskos pusės šaukštelio
Kepimo miltelių pusės šaukštelio
60 g. cukraus pudros papuošimui
 
Ant vandens vonios ištirpiname šokoladą ir sviestą. Tris minutes plakame kiaušinius su cukrumi, tada pridedame ištirpintus šokoladą ir sviestą, vanilės ekstraktą arba vaniliną, miltus, druską, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišome. Šią skystoką tešlą dedame į šaldytuvą mažiausiai dviems valandoms.
Į dubenėlį įdedame cukraus pudrą. Laikui praėjus ir išėmus iš šaldytuvo tešlą iš jos formuojame nedidelius kamuoliukus apie keturių cm. diamentro. Kamuoliukus apkočiojame cukraus pudroje ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tarp kamuoliukų turi būti kelių cm. atstumas. Prieš dedant į įkaitintą orkaitę kamuoliukus turime prispausti stiklinės dugnu, kad gautųsi vieno cm. Aukščio sausainiukas. Kepame 15 minučių 180 C.
Buon appetito, vostra Viktorija Mele

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą