2012 m. kovo 3 d., šeštadienis

Linguine alla Carbonara di salsiccia. Лингуине алла Карбонара


Alla Carbonara, tikrai teko nors vieną kartą gyvenime girdėti apie šį patiekalą, dažniausiai taip yra gaminami spaghetti formato makaronai, tačiau puikiai tinka ir kiti ilgi makaronai kaip spaghetti alla chitarra, bucatini, linguine. Tai Lazio regijono patiekalas, tiksliau Romos. 
Aš šį kartą dariau ne klasikinę carbonara, bet praturtintą. Buvo labai labai skanu. 

2  didelėms porcijoms reikės (iš tikrųjų mes iš tiek kiekio padarėm dvi dideles porcijas mums ir mažą porciją dukrai)

150 g. žalios geros kokybės dešros
150 g. ar daugiau kubeliais supjaustyto rūkyto bekono
200 g. sausų linguine makaronų, arba spaghetti
3 kiaušiniai
60-70 ml. šviežios grietinėlės 
60 g. tarkuoto parmigiano sūrio
petražolių
druskos
pipirų
Iš odelės išlupti žalią dešrą ir ją išminkyti, arba paskirstyti mažais gabaliukais. Didelėje keptuvėje (tokio dydžio, kur galės tilpti makaronų kiekis, ir būtų įmanoma išmaišyti) įkaitinti aliejaus šlakelį ir pradėti kepinti dešrą, po kelių minučių prijungti smulkiai kapotas petražoles ir kubeliais supjaustytą bekoną, tokią nuostabią šoninę... jeigu norite, kad skonis būtų labai labai švelnus naudokite nerūkytą šoninę. Taigi, kepinkite apie penkias minutes. Tuo metu jau pradėkite kaitinti vandenį makaronų virimui. Nepamirškite pasūdyti. 
Kol virs makaronai paimkite dubenėlį ir jame išplakite kiaušinius su grietinėle, tarkuotu sūriu. Kai išvirs makaronai ir juos nukošit, meskite į keptuvę su dešra ir bekonu, gerai išmaišykite, tada įjunkite ugnį ir pradėkite kaitinti, įpilkyte kiaušinius ir gerai maišykite, man nepatinka ta klaikinė acrbonarą, kai beveik žali kiaušiniai ant makaronų lieka, todėl aš ir kaitinu keptuvę, o ne tik išmaišau. Taigi, kai matysite, kad kiaušiniai yra pakankamai iškepę, galite išjungti ugnį, padaryti porcijas, pabarstyti pipirais, papildomu parmigiano sūriu ir serviruoti. 


Алла Карбонара, это название каждому точно приходилось слышат хотя бы один раз в жизни, чаще всего по этому методу готовят макароны формы спагетти, но прекрасно подойдут и другого вида макароны, например спагетти алла китарра, букатини, лингуине. Это блюдо принадлежит к блюдам региона Лацио, точнее к Римским блюдам. 
В этот раз я готовила не классическую карбонара, но обагаченную, было очень вкусно. 
на 2 большие порции нужно (на самом деле из этого количества продуктов я сделала две большие порции и одну маленькую дочке)

150 g. сырой хорошей колбасы
150 g. или больше кубиками порезанного бекона, хорошо копчёного
200 g. сухих лингуине или спагетти
3 яйца
60-70 ml. свежих сливок 
60 g. тёртого пармезана 
петрушки
соль
перец

Из шкурки вынуть колбасу и её хорошенько размять, сделать такие малюсенькие фрикаделечки. В большой сковороде (такого размера, где потом можно будет уместить и перемешать всё количество макарон) разогреть немного оливкового масла и на нём обжарить колбасные фрикадельки, через несколько минут добавить мелко порубленную петрушку и кубиками порезанный бекон... если хотите получить более нежный вкус, используйте не копчёный бекон. Значит обжаривайте всё вместе ещё пять минут. В это время начинайте греть воду для варки макарон. Не забудьте посолить. Пока варятся макароны, в мисочке взбейте яйца со сливками и пармезаном. Когда макароны будут готовы, скиньте на дуршлаг и потом добавьте в сковороду с колбаской и беконом, включите огонь. Хорошенько перемешайте и влейте яйца с сыром и хорошо перемешайте. Мне не нравиться классическая карбонара, когда макароны с яйцами не подогревают, а только смешивают и яйца немного пастеризуются за счёт горячих макарон, я продолжаю держат макароны на огне и их очень хорошо перемешиваю. Поэтому, когда увидите что яйца достаточно испеклись, можете снимать с огня. Яйца не должны превратиться в жареные, просто перемешивая не выключайте огонь, процесс длиться около трёх минут. Сделайте порции, посыпьте перцем и дополнительным пармезаном и сервируйте. 

BUON APPETITO DA VIKTORIJA MELE



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą