2012 m. kovo 13 d., antradienis

Kalafioras... toks skanus. Цветная капуста она такая вкусная.


Prie mėsos patiekalų, prie bulvių keptų orkaitėje, prie keptos žuvies... Labai skanus ir paprastutis garnyras. 
Mums tereikia vienos žiedinių kopūstų galvos. Ją išplauname ir nupjauname apačią, išpjauname kotą, bet paliekame sujungtus žiedus, kad liktų galvos forma. Dedame ant kepimo popieriaus ir dedame į orkaitę ir kepame kol nepamatysime, kad jis tapo toks kaip foto, pajuodęs. Patikriname, ar iškepęs ir tada ištraukiame iš orkaitės. Kol kalafijoras kepa galime paruošti aromatinį aliejuką. Imkime aliejaus extravergine, pusę citrinos sulčių, kelis caparėlius, kelis ančiuvius, jeigu mėgstate galite ir skiltelę česnakų įdėti. Ir visus šiuos ingridientus sumalate. Tada kiekvienas svečias gauna kelis žiedus ir juos pats sau kiek nori pagardina, pasūdo ir suvalgo . 

................................................


К  мясу, к запечной в духовке картошке, к запечной рыбе... Вот очень вкусный и простой гарнир. 
Нам нужна одна голова цветной капусты. Её вымываем, срезаем низ, вырезаем кочерыжку, но оставляем все соцветия на своём месте, чтоб осталась форма. Кладём на бумагу для выпечки и отправляем в духовку. Пускай печётся пока не обгорит, не станет как на моей фотографии. Попробуйте, если капуста готова то сможете вынимать из духовки. А во время приготовления капусты можете сделать вкусную заправку. Оливковое масло екстраверджине, сок половины лимона выжатого, несколько каперсов, несколько анчоусов, если любите можете чесночину добавить и всё перетереть блендером. Тогда каждый гость получает порцию соцветий и их самостоятельно по вкусу заправляет, или этим соусом, или просто оливковым маслом и солью. 


BUON APPETITO da Viktorija MEle



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą