2012 m. kovo 27 d., antradienis

Dar viena gardi moliūgų sriuba



Pelenė  Charles Perrault
„ Staiga atsidarė durys ir įėjo senutė, Pelenės krikšto motina. Ji buvo burtininkė ir labai mylėjo savo krikšto dukterį.
- Neverki, vaikeli! – tarė senutė. – Aš atėjau tavęs nuraminti. Tu nė kiek neblogesnė už savo seseris ir daug turtingesnė už jas: tavo nuolaidi, mylinti širdis brangesnė už auksą.
Atnešk iš daržo patį didžiausią moliūgą – mes rasime jam tokius papuošalus, kad visi nustebs.
Kai Pelenė atnešė moliūgą, burtininkė tarė:
 Tau reikia karietos, – štai ji! – ir perpjovus moliūgą išėmė iš jo auksinę karietą.“


ŠVENTINĖ MOLIŪGO SRIUBA SU SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽVAIGŽDUTĖMIS

Ingridientai aštuoniems                               
·       Moliūgas 4 kg.
·       Sluoksniuota tešla g. 250
·       Grietinėlė g. 200
·       Svogūnas g. 150
·       Porai g. 120
·       Didelės krevėtės 8
·       Kiaušinio trinys 1
·       Daržovių sultinys 2 l. ir truputi daugiau
·       Lauro lapai 3
·       Sviesto keli šaukštai
·       Tarkuotas parmigiano sūris
·       Sauja pistacijų
·       Aliejus extravergine
·       Druska
·       karis                                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Išplaukite moliūgą ir gražiai nupjaukite viršūnę. Kraštą išpjaukite banguotai. Moliūgo forma mums tarnaus sriubine. Išskobkite moliūgą ir pasiimkite vieną kilogramą minkštymo, žinoma išėmus sėmenis. Susmulkinkite svogūną ir porą ir pakepinkite juos didesniame puode su trimis šaukštais aliejaus extravergine ir vienu šaukštu sviesto, pridėkite tris lauro lapus ir pakepinkite tris minutes. Pridėkite supjaustytą moliūgą ir pakepinkite kelias minutes. Tada užpilkyte daržovių sultiniu, uždenkite dangčiu ir virkite keturiasdešimt minučių nuo užvirimo. Tada išimkite lauro lapus ir su elektriniu smulkintuvu sumalkite ir įpilkite grietinėlę, pridėkite druskos bei kario. Tuo metu iš sluoksniuots tešlos išpjastykite žvaigždutes su atitinkama formele sausainiams. Patepkite kiaušinio tryniu praskiestu truputėliu vandens ir pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite orkaitėje 190 C temperatūroje apie dvidešimt minučių. Keptuvėlėje ištirpinkite sviesto gabaliuką ir įmeskite suskaldytas pistacijas bei krevetes, apkepinkite vieną minutę, įpilkyte pusę stiklinės sultinio ir patroškinkite dar apie tris minutes. Į kiekvieną lėkštę įdėkite po krevetę ir užpilkite sriuba, papuoškite sluoksniuotomis žvaiždutėmis.             


Buon appettito da Viktorija Mele 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą