Pelenė Charles Perrault
„ Staiga atsidarė durys ir įėjo senutė, Pelenės krikšto
motina. Ji buvo burtininkė ir labai mylėjo savo krikšto dukterį.
- Neverki, vaikeli! – tarė senutė. – Aš atėjau tavęs nuraminti. Tu nė kiek neblogesnė už savo seseris ir daug turtingesnė už jas: tavo nuolaidi, mylinti širdis brangesnė už auksą.
- Neverki, vaikeli! – tarė senutė. – Aš atėjau tavęs nuraminti. Tu nė kiek neblogesnė už savo seseris ir daug turtingesnė už jas: tavo nuolaidi, mylinti širdis brangesnė už auksą.
Atnešk iš daržo patį didžiausią moliūgą – mes rasime jam
tokius papuošalus, kad visi nustebs.
Kai Pelenė atnešė moliūgą, burtininkė tarė:
Tau reikia karietos, – štai ji! – ir perpjovus moliūgą išėmė iš jo auksinę karietą.“
Tau reikia karietos, – štai ji! – ir perpjovus moliūgą išėmė iš jo auksinę karietą.“
ŠVENTINĖ MOLIŪGO SRIUBA SU SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS
ŽVAIGŽDUTĖMIS
Ingridientai aštuoniems
·
Moliūgas 4
kg .
·
Sluoksniuota tešla g. 250
·
Grietinėlė g. 200
·
Svogūnas g. 150
·
Porai g. 120
·
Didelės krevėtės 8
·
Kiaušinio trinys 1
·
Daržovių sultinys 2 l . ir truputi daugiau
·
Lauro lapai 3
·
Sviesto keli šaukštai
·
Tarkuotas parmigiano sūris
·
Sauja pistacijų
·
Aliejus extravergine
·
Druska
· karis
Išplaukite moliūgą ir gražiai
nupjaukite viršūnę. Kraštą išpjaukite banguotai. Moliūgo forma mums tarnaus
sriubine. Išskobkite moliūgą ir pasiimkite vieną kilogramą minkštymo, žinoma
išėmus sėmenis. Susmulkinkite svogūną ir porą ir pakepinkite juos didesniame
puode su trimis šaukštais aliejaus extravergine ir vienu šaukštu sviesto,
pridėkite tris lauro lapus ir pakepinkite tris minutes. Pridėkite supjaustytą
moliūgą ir pakepinkite kelias minutes. Tada užpilkyte daržovių sultiniu,
uždenkite dangčiu ir virkite keturiasdešimt minučių nuo užvirimo. Tada išimkite
lauro lapus ir su elektriniu smulkintuvu sumalkite ir įpilkite grietinėlę,
pridėkite druskos bei kario. Tuo metu iš sluoksniuots tešlos išpjastykite
žvaigždutes su atitinkama formele sausainiams. Patepkite kiaušinio tryniu
praskiestu truputėliu vandens ir pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite
orkaitėje 190 C
temperatūroje apie dvidešimt minučių. Keptuvėlėje ištirpinkite sviesto
gabaliuką ir įmeskite suskaldytas pistacijas bei krevetes, apkepinkite vieną
minutę, įpilkyte pusę stiklinės sultinio ir patroškinkite dar apie tris
minutes. Į kiekvieną lėkštę įdėkite po krevetę ir užpilkite sriuba, papuoškite
sluoksniuotomis žvaiždutėmis.
Buon appettito da Viktorija Mele
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą