2011 m. gruodžio 11 d., sekmadienis

Pasislėpusi žuvis



Dažnai atsiranda didelė problema, kai vaikai riečia nosį ir nusisuka nuo žuvies patiekalo. O žuvį reikėtų valgyti bent jau du kartus į savaitę, nes joje yra daug mikroelementų, kurių kitur nesužvejoti. Labai greitas ir geras patiekalas atėjo man į galvą šiandien. Kol ruošiau suktinukus vyrui, viriau daržovių sultinį dukrai, paskutinioji man pasakė, jog nori FUSILLI, hmmm.... ir štai, naujas skanus receptas, toks švelnus skonis, pasaka.

Vienai didelei porcijai

fusilli makaronų, čia spiralės itališkos sauja su puse
Jūros lydekos (nasello) filė, apie šešiasdešimt gramų. Aš naudojau šaldytą file, bet perkant šaldytą žuvį ir kitus produktus reikėtų laaabai gerai pasirinkti produkto gamintoją, mes Italijoje turim kelis nepriekaištingus, bet geriausia be abejonės pirkti šviežią žuvį, bet užšaldyta labai tinka tokiems neprognozuotiems patiekalams.
užšaldytų mažiukų žirnelių saujos, užšaldyti yra skanesni, na nemanau, kad žiemą šviežių rasite. 
sviesto keli šaukštai
grietinėlės, aš iš akies dėjau, bet maždaug penki pilni valgomieji šaukštai
ir daržovių sultinio pusės stiklinės

Užverdate vandenį makaronams virti, pasūdote.
Keptuvėlėje su vienu kupinu sveisto valgomuoju šaukštu apkepate žirnelius ir žuvį, kai sveistas išsilydo įpilkite truputėlį sultinio, troškinkite, kai sultinys išgaruoja dedate grietinėlę, viską išmaišote, kai tik matote, jog trūksta skysčio, įpilate sultinio, ir taip iki visiško išvirimo, paragaukite, tas troškinimas turi trukti apie dvidešmt minučių. Konsistencija turi būti kreminė, šakutės pagalba suminkykite žuvį, suspauskite ir žirnelius, kad žuvies gabaliukai taptų kremu, ir nesimatytų. Tada dėkite dar vieną šaukštą sviesto ir išmaišote, jeigu trūksta druskos, pasūdote. Makaronus nukoškite ir meskite į keptuvę su skaniu pagardu, gerai išmaišykite ir kol dar karšta suformuokite ant lėkštės kokį juokingą veidą, žuvies formą, saulę, na kiek vaizduotė leidžia, kad labiau susidomėtų vaikas. Mano šios dienos veikėjas buvo SIGNOR FUSILLO, na suvalgė iki paskutinio makaroniuko... Likau nežmoniškai laiminga. 

Sėkmės, manau su žirneliais ir grietinėle tiks ir lašisa, tik ji turi daug stipresnį žuvies skonį, na svarbu žinoti kas vaikui patinka 

Buon appetito da Viktorija Mele

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą