Šiandien be rašymo ir pasakojimo apie gyvenimą, o tiksliai prie reikalo, artėja šventės, ir kaip sakiau stengsiuos pagaminti ir pafotografuoti užkandžių, užkandžių pagalba, mes greitai galime surinkti virš dvylikos patiekalų ant šventinio stalo. Žinokit keistas dalykas, bet Italijoe, nors katalikai ir tradicijų laikosi, bet apie dvylika patiekalų nėra girdėję... Bet, man labai patinka ši tradicija ir stalas pilnas įvairių patiekalų, toks namų geras prisiminimas.
pasta choux 500 g.
35 kamuoliukų gamybai
110 g. prasiejotų miltų
175 ml. vandens
75 g. sviesto
3 kiaušiniai
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
100g. žalios, kur jums patinka,dešros, arba vytintos dešros, supjaustytos labai smulkiais gabaliukais.
Imame puodą ir užverdame jame vandenį 175 ml., sviestą ir druską. Na sviestas ištirpsta ir vanduo pradeda užvirti, mes išjungiame ugnį ir vienu kartu supilame visus miltus. Labai gerai išmaišome, kol nepasidaro gražus tešlos kamuolis, kuris nebelips prie puodo sienų. Pamaišome apie minutę. Tada į puodą įdaužome o vieną kiaušinį, čia nereikia skubėti ir įmušti sekančio kiauįšinio ankščiau už tai, kad labai gerai įsigėrė prieš tai einantis. Visą laiką maišome mediniu šaukštu. Kai įmaišysime visus kiaušinius ir tešla taps skystesnė, tada įmaišome dešrą, jeigu imate žalią, tai reikia nesupjaustyti, o išimti iš žarnos, ar plėvelės ir suminkyti šakute, kad pasidarytų toks kaip ir faršas, arba jeigu imsite vytintą dešrą tiesiog smulkiai supjaustote ir įmaišote į tešlą. Viską perkeliame į kulinarinę rankovę su dvieju cm. nupjautu galu, arba tiesiog su šaukšteliu formuojame kamuoliukus, ant kepimo popieriumi užklotų skardų suformuojame trisdešimt penkis kamuoliukus, arba kiek gaunasi. Dedame į įkaitintą 180 C orkaitę ir kepame, kol kamuoliukai nepadidės, neapskrus ir bus sausi viduje apie 35 minutes. Jeigu gaminate pirmą kartą ir abejojate kamuoliukų būsena, paragaukite vieną, jis turi būti sausas viduje. Atvėsiname ant metalinių grotelių.
Skanaus, Viktorija Mele
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą