2011 m. balandžio 27 d., trečiadienis

Tonno & Patate


Koks paprastas derinys, jei nebūčiau paragavusi, tirkriausiai niekada nesugalvočiau pagaminti šių salotų.
Na, dėl to, kad labai paprastai skamba, pernelyg mažai ingridientų, apskritai beveik nieko daryti nereikia, o, kai nieko nedaroma, tai ko gero galima tikėtis?
Bet, visa tai nėra tiesa, šis patiekalas, kaip ir daug kitų lengvų patiekalų yra nuostabus, nes tūnų ir bulvių skoniai puikiausiai dera, jeigu versim iš italų, sakysim šie skoniai SUSITUOKIA. Na jei skoniai iš tikrųjų galėtų tuoktis, tai būtų amžina santuoka.
Šitą patiekalą gamino mano vyro močiūtė, tada jo mama ir taip šis receptas atkeliavo pas mane. Specialiai paklausiau, ar jie patys sugalvojo, ar jų teritorijoje gaminamas patiekalas. Tai man sakė, kad šeimoje dažnai mėgo valgyti šias salotas, bet tai nėra kažkoks regioninės virtuės patiekalas.
Su šiomis salotomis siunčiu linkėjimus mano mamytei ir tėveliui, nes jiems jos labaaaaaaaaaaai patiko. Taigi, šios salotos dar ir patikrintos lietuviško maisto megėjų.

reikės

tūno konservų, na apie 300 g.
lupinose virtų bulvių 6/7, priklauso nuo didumo
druskos, šviežiai maltų pipirų, extravergine alyvuogių aliejaus, (tą, kuris tūno aliuminio dėžutėje buvo rekomenduoju išpilti.)
smulkiai supjaustyto vieno poro arba vieno raudono svogūno
balzamino acto kremo, jei to neturite balzaminio acto kelių valg. šaukštų
jei patinka pridėkite ir sukapotų petražolių (nuo mažens nelabai man simpatizuoja petražolės, todėl retai jomis gardinu patiekalus).

Darbo eiga - paprasčiau nebūna. Nulupame nuo bulvių lupenas, supjaustome bulves vidutinio dydžio kubeliais, supjaustome svogūną, viską dedame į dubenį, pridedame tūnus, druską, balzaminio acto kremą, aliejų, pipirus, viską gerai išmaišome, duodame kelias minutes pastovėti, kad susijungtų skoniai ir BASTA galima serviruoti ir valgyti. Vasarą šias salotas valgome kaip vienintelį patiekalą, be primo,secondo ir tt....

Buon appetito

4 komentarai:

  1. Labai labai patinka Tavo blogas. Tiesiog dievinu receptukus. O sias salotas gaminu jau tikrai nepirma karta na labai jau skanios :) Taip ir toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciuuuuuuu, kaip gera perskaityti toki komentara, toki didziuli komplimenta!! Labai dekoju, Apple pie, stengsiuos sugalvoti dar daugiau tokiu ''bst seller'' kaip sios salotos!!! Didziuliai linkejimai!

    AtsakytiPanaikinti
  3. niam niam išbandytos ir vyro įvertintos :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Super, tūnai ir bulvės tikrai gerai dera.

    AtsakytiPanaikinti