2011 m. balandžio 20 d., trečiadienis

spiralės iš sluoksniuotos tešlos su parmigiano sūriu

Šios lazdelės yra mano mažylės dukrelės mėgiamas užkandis, jau kai pagaminu, tai šios traškios lazdelės dingsta viena po kitos. O mes jas valgome tiesiog kaip užkandį prie vyno taurės, arba vietoje duonos prie šviežių daržovių salotų. Mmmm...

reikia šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos. išvyniokite tešlą ir sulenkite per puse, tada atlenkite ir vieną tešlos dalį, sutepkite suplaktu baltymu, tada pabarstykite sutarkuotu parmigiano sūriu ir vėl užlenkite, tarsi būtų popieriaus lapas. Tada patepkite suplaktu baltymu ir viršutinė pusę, supjaustykite juostelėmis ir laikant už abiejų kraštų susukite spirales. Sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepkite apie penkiolika minučių, 180 C. Pabandysiu padaryti recepta step by step, nes pati skaitau nėra labai aišku, kaip tą tešlą vynioti pirmyn atgal... bet kas suoprato, tai pirmyn, manau labai patiks.

Buon appetito.


2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo. Reikės būtinai išbandyti.
    Viktorija, tik nesupratau, kam išvyniotą tešlą sulenkti ir po to vėl atlenkti? Kad žinoti kur vidurys?

    AtsakytiPanaikinti
  2. TAIPPPPP, butent del to :D ja ir reikia isvynioti. Jei turi ''gera aki'', tai gali nelenkti :)

    AtsakytiPanaikinti