Gaivus užkandis, kuris į klasikinio aperityvo meniu įneša žalių daržovių. Kas mėgsta lengvas salotas Caprese, tam tikrai patiks ir toks užkandis, tik pikantiškesnis.
česnako skiltelė (labai smulkiai sukapota)
valg. šaukštas citrinų sulčių
du valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
pusė arbat. šaukštelio druskos
arbat. šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
apie dvidešimt mažųjų baby mozzarella, arba vyšnynių mozzarella, taip jas vadina
penkiolika gramų baziliko lapelių (šviežių)
per pusę supjaustytų cherry pomidoriukų
medinių iešmelių
citrinų sultis, aliejų, druską, pipirus, sukapotus bazilikus ir česnakus sudėti į nemetalinį indelį, išmaišyti. Ten pat suberti mozzarella kamuoliukus, (jei nesurandate kamuoliukų, pirkite normalią mozzarella ir supjaustykite kubeliais) ir panardinkyte kiekvieną gabaliuką sūrio marinade. Marinuokite apie pusvalandį kambario temperatūroje. Suverkite ant iešmelio cherry pomidoriukų puseles ir marinuotas mozzarella. Mozzarella ir pomidorų puselių skaičius ant iešmelio, priklauso nuo asmeninių pageidavimų. Aš dėjau po du sūrio gabaliukus ir po dvi puseles pomidoro. Prieš pateikiant, atvėsinkite šaldytuve.
Buon appetito
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą