2011 m. balandžio 10 d., sekmadienis

Šaltos ryžių salotos.

Kadangi balandis panašus į birželio pabaigą ir termometro stulpelis kasdieną pakyla iki trisdešimties, apskritai valgyti nesinori, ir nesinori suptis prie karštos viryklės ir orkaitės, todėl gaminau didelį kiekį ryžių salotų, kuriomis ir misim dvie dienas... :D

Reikės
400 g. ryžių, parboiled, pakeliuose plykytų, arba arborio, bet jei arborio virsim, bus lipnios salotos.
2 dideles morkos
3 vidutinio dydžio cukinijos
1 mažas svogūnas
200 g. kukurūzų iš konservos
300 g. tunų file iš konservos
2 raudonųjų paprikų
3 kietai virtų kiaušinių
majonezo, druskos, pipirų

Išvirti ryžius, nukošti ir palikti dideliame dubenyje. Išvirti morkas, supjaustyti griežinėliais ir pridėti prie ryžių. Keptuvėje apkepti aliejuje smulkiai sukapotą svogūną, pridėti supjaustytas cukinijas, paprikas ir troškinti kol nesuminkštės paprikos. Pasūdyti. Pridėti prie ryžių, išmaišyti, pridėti nukoštus kukurūzus, supjaustytus kiaušinius, tuną. Viską labai gerai išmaišyti, pridėti kiek patinka majonezo, išmaišyti, paragauti, jei trūksta druskos ir pipirų, pagardinti. Leisti atvėsti šaldytuve, nes skaniausiai jas valgyti šaltas.

Buon appetito.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą