2011 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Sluoksniuoti šulinėliai su krevėtėmis rožiniame padaže


Palengvintas variantas, tiems, kurie nenori ir laiko neturi sluoksniuotai tešlai gaminti, bet ir pagamintų beskonių šulinėlių pirktis nenori. Labai geras, aperityvas. Kaip ir visi vieno kąsnio aperityvo patiekaliukai ir torčiukai jie turi būti maži, bet kupini skonio.

krepšeliams
180 g. mielinės ar bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio baltymo, suplakto su vienu valg.šaukštu vandens

įdarui
200 g. virtų valytų krevečiukių
3 valg. šaukštai majonezo helmans, arba macdonalds
1 val. šaukštaspomidorų ketčupo
1 šaukštelis maltų paprikų

Rašau ir netikiu savo akimis... labai greitas receptas, bet suabejojau, kad atsiras daug norinčių gaminti namini majonezą ir ketčupą... Kas nori, klauskit, parašysiu.
Iš tešlos išpjaustome 30 vien.  5cm diametro formelių ir 30 tokių pat formelių, tik su išpjaustytomis 2,5 cm skilutėmis per vidurį. Formeles be skylės sutepame suplaktu baltymu, ir ant jų dedame, tarsi priklijuojame griežinėlius su skylutėmis. Vėl patepame suplaktu baltymu ir dedame ant skardos, užklotos kepimo popieriumi, į įkaitintą  200 C  temperatūros orkaitę. Kepame kol pakyla 12 min. kai pamatome, kad kraštai visi gerai parudėjo, išimame ir vėsiname. Kol natvėsta iki kambario temperatūros jų pildyti nepatartina.
Šis įdaras lengvas ir greitas, tereikia sumaišyti majonezą su ketčupu ir paprika, gerai išmaišyti, įmaišyti krevetes, jei reikia pasūdyti ir mažu šaukšteliu įdaryti šulinėlius. Nors skamba labai paprastai, bet visiems, kas mėgsta cocktail sousą, šis užkandis prie širdies. Dar galime papuošti mini salotų lapeliais.

PS: šiuos šuliniukus, įdarykite kaip tik patinka, manau, tai labai gražus būdas pateikti mišraines.

Buon appetito


 

2 komentarai:

  1. Labux, tai kaip gi pasidaryti tą naminį majonezą? Ir ar skanus? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Majonezas skanus, labas, bet be abejo skonis kitoks negu dirbtinio.

    2 tryniai 1 saukstelis dijon garstyciu, 1 saukstelis raudonojo vyno acto, puse saukstelio druskos, 1 saukstelis cukraus, 300 ml saulegrazu aliejaus, juoduju pipiru.
    Su elektiniu plakikliu plakti trynius su trupuciu aliejaus tada imaisyti garstycias ir prieskonius ir vel isplakti, kai mase sutirsteja ipili aliejaus ir taip kol aliejus nesibaigia, tada acta pili, kad praskiesti na zodziu, turi ziureti pati kokios konsistencijos nori. As dar paprasciausiai darau is vieno trynio ir alyvuogiu aliejaus ir citrinos sulciu, paprasta ir skanu, bet be abejo megejui, kai kuriems nepatinka naminis :)

    AtsakytiPanaikinti