2011 m. spalio 18 d., antradienis

Saldžiųjų paprikų parmigiana



Šis patiekalas gimė, dėl mno giminaičių iš pietų Italijos atvežusių daug skaniausio mozzarella sūrio. Dar turėjau daug peperoni ir su jais reikėjo kažką daryti, nes dar kelios dienos ir peperoni likimas būtų pasibaigęs tragiškai organico šiukšlių konteineryje.
Šis patiekalas yra iš La cucina Italiana žurnalo, kurį aš nuolat perku ir skaitau, ir praktikuoju tenai aprašytus kulinarinius stebuklus.
Kaip daugelyje atvėju, stebuklai slypi  paprastume, taip ir šiame recepte nėra nieko sunkaus ir ypatingo, bet galutinis rezultatas... yra stebuklingas.

imame saldžiųjų paprikų kilogramą, na kokias 6 paprikas, raudona, geltonas, kaip patinka. jas išplauname ir dedamne į orkaitę 220 C ir kepame, apverčiame iš visų pusių, kad pajuostų odelė.

Tuo metu supjaustome kubeliais arba geriau rankomis sudrąskome mozzarella sūrį, reikės 500 g. geriau mozzarella di buffala, bet jei tokio nėra tiks ir fior di latte, mozzarella, sudrąskytą, paliekam dubenėlyje, kad prarastų savo skysčio.

Kai paprikos atšals nuimame odeles ir sėklas, supjaustome juostelėmis ir tas juosteles sudedame kaip gražiau mokame į skardą, skardą gal imam keramikinę, bus gražiau ant stalo nešti. Taigi juosteles paprikų sudėjome, mozzarella sūrį dedame tarp juostelių, kad būtų toks creative chaos.

imame du šaukštus caparėlių, geriau po druska, juos prplauname ir barstome ant mūsų peperoni.

Atskirai paimame baziliko kelias saujas (šviežių lapelių), paimame kelis nedidelius labai prinokusius pomidorus, nulupame nuo jų odas i su blenderiu sumalame bazilikus ir mpomidorą, dedame druskos, aliejaus extravergine ir pipirų, jeigu turite kedro riešutukų tai ir jų dėkite, bus dar skaniau. Su gautu pesto aplaistome patiekalą.

Galiausiai, pabarstome tarkuotu parmigiano sūriu,  kurio reikės apie keturis kupinus šaukštus ir paliekame apie 10 minučių pastovėti, tuo metu įkaitiname orkaitę 180 C įjungiame grill funkciją ir kepame mūsų dietinę parmigianą apie 6 minutes, tik tol, kol nepradės lydytis mozzarella, ir nesusijungs visi kvapai ir skoniai...

Labai skanu valgyti su duona
Buon appetito da Viktorija Mele




2 komentarai:

  1. Labai patiko tavo naujas, interaktyvus recepto aprasymo budas bei stilius!!!! Turime daug peperoni is sodo:) kad ju likimas nepasibaigtu siuksliu dezeje (gal ir ne organico nes nerusiuojame siuksliu;))))), reikia pasinauduoti siuo nuostabiu receptu. super!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu aciu aciuuuuuu, kartais man taip truksta zodziu lt, kad atrodo, jog rasau apgailetinai, bet svarbiausia, kad kazkas supranta :D

    kokiu dar darzoviu auga sode ? :D galminsim kartu
    baci Caiko seimai

    AtsakytiPanaikinti