Dar viena diena ir dar vienas minkštas pyragas, dar vienas vakaras pilnas saldaus aromato... Dar vienas pyragas lengvas it pūkelis ir tirpstantis burnoje kaip cukraus pudra. O persikai... Mmmmm paskutinis persikų mėnuo, reikia tuo pasinauduoti. Aš uogienių neverdu, todėl vaisius nauduoju desertams ruošti, arba valgau šiaip žalius. Ilgai nepasakosiu jokių istorijų, iš karto prie esmės ir recepto.
Tik mamytei linkėjimai, mamyte, matai iškepiau tavo OBUOLIŲ biskvitui - brolį.
REIKIA
300 g. miltų
150 g. sviesto kambario temperatūros
150 g. cukraus
4 kiaušinių
12 g. mielių saldiems kepiniams arba kepimo miltelių
1 kg. persikų
1 citrina
3-5 valg. šaukštų pieno arba grietinėlės
Sumaišyti cukrų su minkštu sviestu, įmaišyti po vieną kiaušinį, pridėti prasiejotus miltus ir pieną, visą laiką bemaišant pridėti citrinos žievelę ir kepimo miltelius.
Persikus nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio skiltelėmis.
Apvalią formą sutepti sviestu (forma turi būti su nusegamomis sienomis... mamma mia, kaip aš kalbu). Taigi į suteptą formą dedame pusę tešlos, tada sudėliojame persikų skilteles ir padengiame likusia tešla, o viršų papuošiame persikų skiltelėmis kiek leidžia fantazija.
kepame apie keturiasdešimt minučių, gal net valandą 180 C temperatūroje. Patikriname mediniu pagaliuku ir ištraukus iš orkaitės leidžiame atvėsti.
Buon appetito
Viktorija Mele
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą