Ir štai kažkaip akimirksniu sužiba rasos lašeliai ant voratinklių, ryte pro langines prasiskverbia vėsus vėjelis, medžių lapai pradeda keisti savo garderobo spalvas ir dar daug kitų faktų rodo, kad artėja ruduo, keičiasi metų laikas. Tokiu metu pusryčiai irgi kinta ir jau norisi karšto capuccino ir kažko saldesnio, kaloringesnio nei keli sausainiukai ir vaisių lėkštė. Patariu pasigaminti nuostabųjį cheese cake ir juo mėgautis visą savaitę, vaišinti darbe kolegas, o vakare nunešti kokiam giminaičiui, arba egoistiškai suvalgyti patiems, čia pasirinkimo klausimas, svarbiausia yra jį turėti, o vėliau ir bus aišku, k` daryti...
Manau, kiekvienas, arba daugelis iš mūsų yra valgęs sūrio pyragą. Mano universiteto metai prabėgo prie caffe' latte ir sūrio pyrago "Čili pica", kaip sakoma, kiekvienam amžiui savo restoranas, kai dar mažai tesuvoki apie gerą maistą tinka ir fast food, kai yra gera kompanija, apskritai nesvarbu ką ten valgai, svarbiausia būti kartu, pasakoti, juokauti, dalintis mintimis, klausytis patarimų ir mokytis gyventi, ypač prie tų latte prisimenu Julką ir Dovę, bučkiai jums merginos. Taigi, grįžtant prie temos SŪRIO pyragas, jis buvo mano mėgstamiausias pas čili picą, toks kreminis, su tuo keisto skonio pagrindu mmmmm... norėjosi suvalgyti bent du gabalus... Po to jį ragavau ir kitose vietose, tik mano pasamonėje neužsifiksavo taip gerai ir aiškiai, kaip prieš tai aprašytoje vietoje ragautas desertas.
Gal prieš metus sugavojau jį pasigaminti namuose, galvojau "na negali būti, kad gausis taip skaniai, kaip didesnėje gamyboje", bet gavosi... gavosi šimtą kartų skaniau, na be abejo, jei nuvažiuosim į NY ir pradėsim eiti per visas kritikų-gurmanų pažymėtas vietas, atrasim ir skanesnį, gal įdomesnį, su žiupsneliu TOP SECRET ingriedientų, pyrago gabalą. Bet visvien, esu tikra, kad gamintas namuose, bus toks savas, naminis, mylimas, kad net nesinorės ragauti svetimos gamybos. (Taip man yra su Tiramisu' , niekada jo neužsakau restoranuose, nes esu įsitikinusi, kad mano yra skaniausias, na žinau, gal įžūlokai skamba...bet..)
Taigi naminis nuostabusis CHEESE CAKE
pagrindui reikia
300 gramų digestive sausainių, na jie taip ir vadinasi DIGESTIVE, Vilniuje yra.
150 g. ištirpinto sviesto ir
2 šaukštų cukraus.
Sumalkite mikseriu sausainius su cukrumi, galite ir šiaip sutrupinti marmurinėje trintuvėjė. Sutrinus sausainius (jie yra ypač trapūs) sumaišome juos su cukrumi ir ištirpintu sviestu. Paimame formą tortui, tokią, su užsegruku... na atsiprašau neateina man į galvą pavadinimas. Forma tortams kurios sienos ''čik čik'' ir nusiima. Taigi tą forma sutepame sviestu ir aplipdome ta sausainių su sviestu mase, svarbu, kad ir dugnas ir kraštai butų aplipdyti. Šį karkasą dedame į šaldymo kamerą ir laikome ten tol, kol gaminsime pyrago įdarą ir kaitinsime orkaitę.
Įdarui reikės
600 g. philadelfia sūrio ir tik šio sūrio, nebandykite dėti varškės ir Co, nes tai nėra varškės apkepas, o cheese cake. Į dubenį su sūriu dedame
du kiaušinius ir viena trynį, vanilinio cukraus šaukštelį arba pusę šaukštelio vanilino,
vienos nedidelės citrinos sultis, išmaišome ir dedame
20 gramų kukurūzų krakmolo, ir
100 ml. grietinėlės ir
100 gramų cukraus
Viską suplakate mikseriu, kad gautųsi vienalytė masė.
Įkaitinate orkaitę iki 180 C temperatūros. Išimate iš šaldymo kameros formą su pyrago pagrindu, įpylate į jį sūrio masę ir siunčiate į orkaitę. Pyragą reikia kepti apie 40 minučių, tačiau patys stebėsite situaciją, jis neturi nei nudegti, nei neiškepti. Viršus turi tapti rudokas. Kai ištrauksite pyragą, leiskite jam visiškai atvėsti, po to padėkite jį į šaldytuvą ir po kokios valandos galėsite jau ragauti.
Šis pyragas yra labai skanus, be to jį galima pagardinti jūsų mėgstamais padažais: uogienių, klevų syrupo, karamelės ir tt.
Linkių tūriningų skanių rudens pusryčių ir šiltų popiečių
Viktorija Mele
nepamiršau... BUON APPETITO
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą