2011 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Pyragas su aguonomis


Šis pyragas man labai patinka, nes primena namus, na Lietuvoje dažnai aguonomis gardinamos bandelės, šimtalapiai, o tas skanumėlis, kurį ruošdavo mano teta - aguonų pienas... Italijoje aguonų nelabai sutiksi. Taigi paskutinį kartą būdama Vilniuje nusipirkau maišelį aguonų ir dabar ramiai galiu sau leisti ''aguoninių pyragų'' kepimą.
Šis labai greitas ir skanus man patinka tuo, kad nėra labai saldus, bet ir nėra beskonis, citrinos glajus suteikia pyragui šiokį tokį gaivumą.

175 g. miltų
150 g. cukraus
100 g. sviesto
6 valg. šaukštų pieno
2 kiaušiniai
3 valgomieji šakštai aguonų sėklų
5 g. miltelių kepimui, arba mielių pyragams
1 citrina
125 g. cukraus pudros

Sumaišyti cukrų ir sviestą iki kremo konsistencijos, pridėti kiaušinius (po vieną) ir išmaišyti, tada prasiejotus miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišius aguonų sėklas, citrinos žievelę sutarkuotą ir gerai išmaišome viską.
Dubenėlyje pudrą sumaišome su citrinos sultimis, sultis pylame po truputį, nes glajus neturi būti skystas.

Sutepkite sviestu formą plum cake kepti ir supilkite tešlą, kepkite orkaitėje 180 o C apie 40 min. Patikrinkite mediniu smeigtuku ar pyragas tikrai iškeptas ir palikite jį atvėsti. Kai išimsite iš formos reikės apypilti glajumi ir jam sustingus skubiai ragauti.

Buon appetito
Viktorija Mele

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą