2011 m. liepos 21 d., ketvirtadienis

Kepti moliūgų žiedai




Labai skanus ir paprastas patiekalas. Žinoma Lietuvoje nelabai suprantamas dalykas gėlių valgymas, bet Italijoje tai visiškai normalus reiškinys išsikepti žiedų :D
Dideli, geltoni žiedai kelias minutes patepti tešloje paliks įspūdį visam gyvenimui. Nepamirškite juos valgyti iš karto ir karštus.


du kiaušiniai
mineralinio gazuoto vandens
miltų
druskos
daug arachiso riešutų aliejaus kepimui
šviežutėlių cukinijų arba moliūgų žiedų



Žiedus išplauti išorėje ir viduje. Įkaitinti aliejų. Sumaišyti kiaušinius su druska, miltais ir mineraliniu vandeniu. Turi būti nei skysta nei tiršta. Paragaukite ar pakankamai druskos dėjote.Tada, kai aliejus labai karštas žiedus pamirkome tešloje ir dedame kepti iš abiejų pusių. Aliejaus turi būti daug, tai fritiuras.

Buon appetito da Viktorija Mele

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą