2011 m. liepos 8 d., penktadienis

Įdaryti baklažanai "BATAI"

Iš tikrųjų šis patiekalas vadinasi ''baklažanų batai'', nes primena formą... Na batai... nežinau...
Taigi iš karto prie reikalo

4 baklažanai
2 pomidorai
2 česnakų skiltelės
300 g. scamorza affumincata, provola arba mozzarella sūrio
bazilikų lapelių, petražolių lapelių
penkiasdešimt gramų ančiuvių po druska, arba aliejuje
smulkinti džiūvėsiai
extravergine alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų


Perpjauname baklažanus per pusę ir išimame visą minkštymą. Aš nauduoju tokį šaukštelį spec. daryti meliono kamuoliukus. Susmulkiname česnakus, petražoles, baziliką. Ančiuvius susmulkiname taip, kad nesijaustų kauliukų, sūrį supjaustome mažais kubeliais. Baklažanų minkštymą susmulkiname į mažiausias daleles ir sumaišome su kubeliais supjaustytais pomidorais, ir ačiuvių, česnakų ir žolelių mase.
Visą tai sumaišome su džiūvėsiais, aliejumi, druska ir pipirais, gerai išmaišome. Tada pripildome baklažanų puseles (aš jas aliejumi ištepiau iš visų pusių) dedame į skardą ir kepimui skirtą indą ir kepame orkaitėje apie pusvalandį 200 ° C t.

Buon appetito amici

Viktorija Mele

4 komentarai: