Mano šeimoje dėl midijų labiausiai eina iš proto mano sesutė ir visa jos šeimyna, net sūnėnas dešimties metų. Ir žinoma ne tik aš jas moku gaminti. Mano mėgstamiausios midijos, tai keptos orkaitėje su tokia skania košytę viršuje, bet jas aprašysiu vasarą, o dabar noriu pristatyti labai skanų ir keistą midijų patiekalą. Gaila, bet būdama Vilniuje susidūriau su midijų nebuvimu parduotuvėse. Vienai vakarienei tėtis tris parduotuves apvažiavo ir surinko tuos vargšius tris kilogramus. Na ką padarysi, užtat jas galite gaminti tikrai ypatingai progai.
keturioms didelėms porcijoms
trijų kg. midijų ŠVIEŽIŲ midijų
vienos stiklinės sauso balto vyno
kelių česnakų skiltelių
dviejų valgomųjų šaukštų sukapotų petražolių
penkiasdešimt gramų tarkuoto sūrio PECORINO
penkiasdešimt gramų smulkintų džiūvėsių.
Midijas gerai išplaukite šaltame vandenyje, su šepetuku nuvalykyte kiautus. Išraukite tokius tūnojančius siūlus, juos vadina barzda. Didžiuliame puode, arba dvejuose puoduose įkaitinkyte lašus aliejaus ir meskite midijas. Pridėkite supjaustytus gabalėliais česnakus ir uždarykite puodo dagčiu. Po kelių minučių įpilkyte vyną ir leiskite išgaruoti. (jei nauduosite du puodus, tai vyno stiklinę dalinkite per pusę- pusė į vieną ir pusę į kitą puodą). Vėl uždenkite dangčiu ir leiskite visoms midijoms atsidaryti ir išleisti savo sultis-vandenuką. Tas dažniausiai atsitinka po šešių septynių minučių. Midijos kepa garuose. Kai visos midijos atsidaro pabarstome sūriu, petražolėmis ir džiūvėsiais, tada uždengiame dangčiu ir laikydami stipriai dangtį pradedame kratyti puoda kaip kokį didžiulį kokteilį :))))) taip džiūvėsiai ir sūris pateks į visų kriauklių vidų. Leiskite pastovėti dvi minutes puode su dangčiu ir serviruokite midijas sriubos lėkštėse su ta sriubyte, kurią surasite puode, kai ištrauksite ir padalinsite midijas. Valgykite karštas. Svarbu midijų neperkepti, kad jos netaptų raudonos, o liktų tokios kūno spalvos ir gelsvos, tada jos lieka mėsingos, sultingos ir skanios. Oi... aprašinėju vat ir taip užsinorėjo midijų.... net jaučių šį skonį.
Visiems midijų mylėtojams siūlau išbandyti, nes geras ir įdomesnis derinys.
Buon appetito
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą