Trofie alla mediterranea
Padažui
česnako skiltelė
prinokusių
vyšnynių pomidoriukų dešimtis
petražolių ir
mėtos lapelių
itin tyro
alyvuogių aliejaus
druskos
·
Išplaukite
baklažaną ir cukinijas, supjaustykite mažais gabaliukais. Apkepinkite aliejuje,
pasūdykite.
·
Moliuskus
(šviežiai pirkti moliuskai it. vongole
yra paliekami mažiausiai kelias valandas plautis sūriame vandenyje) įdėkite
į puodą ir kaitinkite, kol kriauklės atsivers. Tuomet iškart nuimkite nuo
ugnies, nes pervirti moliuskai praranda savo skonį. Išimkite iš puodo
moliuskus, o jų skystį perkoškite.
·
Didelėje
keptuvėje apkepinkite išspaustus česnakus, supjaustytus pomidoriukus, nuluptas
krevetes, sukapotas petražoles ir mėtos lapelius. Įpilkite moliuskų skystį ir patroškinkite dvi
minutes.
·
Išvirtus
makaronus nukoškite ir dėkite į keptuvę su krevetėmis, išmaišykite, pridėkite
moliuskus ir keptas daržoves. Viską patroškinkite kelias minutes, kad makaronai
sugertų visus aromatus.
·
Patiekite
iškart.
Buon appetito da Viktorija Mele
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą